TEHNIČKA ŠKOLA ČAKOVEC Europska znanja i iskustva u školi kosih prozora

>> Europska znanja i iskustva u školi kosih prozora

Osam učenika Tehničke škole Čakovec odabranih internim natječajem zanimanja strojarski računalni tehničar i tehničar za mehatroniku 15 je dana boravilo na praktičnoj nastavi u okviru Erasmus+ projekta The Mobility Bridge III

Marko Galić, Damjan Flinčec, Karlo Klobučarić, Goran Kolac, Roberto Koren, Mario Modlic, Roko Oletić i Josip Sokač u pratnji nastavnika Zlatka Lečeka, dipl. ing., boravili su u Frankfurtu na Majni. Praksi je u tom njemačkom gradu prethodio odabir učenika prema njihovom motivacijskom pismu, uspjehu u školi, znanju jezika (poželjno je bilo poznavanje njemačkog jezika) i preporuci nastavnika struke.

Cilj mobilnosti učenika je poboljšanje stručnih kompetencija te teoretskih i praktičnih znanja u zanimanju, osnaživanje jezičnih kompetencija, podizanje samostalnosti u radu i samopouzdanja, kao i unapređenje mogućnosti zapošljavanja.

Prije odlaska na praksu učenici su prošli jezične, kulturološke te pedagoško-stručne pripreme. U četiri tvrtke – Werner & Mertz Mainz, Hyundai Motor Europe Technical Center Ruesselsheim, MVF-Blechbearbeitung Steinbach i MJS Air Klima Muhlheim/Main, učenici su provodili radne aktivnosti sukladno zahtjevima i potrebama procesa rada.

Na putu stjecanja novih vještina i znanja vodili su ih mentori koji su zaposleni u navedenim tvrtkama. U slobodno vrijeme obišli su znamenitosti Frankfurta i upoznali se s kulturom i poviješću grada i pokrajine Hessen.

Puni pozitivnih iskustava, po povratku su istaknuli kako su ispunili očekivane ishode i ciljeve. Nakon završetka mobilnosti provest će se evaluacija projekta, diseminacija rezultata na nivou Škole, a iskustvo koje su stekli ovim projektom mobilnosti iskoristit će se za pripremu prijave novih projekata. (zl)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije