FOTO Veselo Ftičekovo u OŠ Sveti Martin na Muri

Što je Ftičekovo? Kako ga slavite? S kim ga slavite? Učenice sedmog razreda OŠ Sveti Martin na Muri Melita Vuković i Lucija Šardi prezentirale su odgovore na ta pitanja svim učenicima škole pomoću prezentacije koju je izradila učiteljica povijesti, ravnateljica Petra Novinščak.

Ftičekovo obilježavanje započeo je učenik šestog razreda Karlo Gracin Šardi sviranjem Cesarice Olivera Dragojevića. Školska knjižnica organizirala je natječaj za najljepšu Ftičekovu pjesmu.

Školska knjižničarka Ana Špoljarić i učiteljica hrvatskog jezika Anđelka Klemenčić izabrale su tri najuspješnije pjesme. Prvu slatku nagradu osvojila je Sara Cmrečnjak, 4.a s pjesmom Igra, drugu Borna Rihtarec, 5.r. s pjesmom Sport i treću Lora Perčić, 4.b s pjesmom Mama i tata.

I za kraj druženja povodom Ftičekovog je učenik šestog razreda Lucian Novak odsvirao pjesmu Petra Graše Ako te pitaju. Svim sudionicima programa uručeni su slatki pokloni.

Tog su se dana u OŠ Sveti Martin na Muri ženili ftičeki i veliku svadbu pripremili. Sve učenike dočekao je miris svježe pečenih ftičekovih kolačića. Ftičeki su počastili svu djecu i djelatnike škole svojim finim kolačićima.

U pomoć ftičekima došla je baka Ružica Bogdan iz Marofa koja je zamijesila tijesto, ravnateljica, učiteljice, spremačice i kuhar koji su od ranog jutra frkali tijesto i radili kolačiće.

Timskim radom u suradnji s roditeljima i ftičekima razveselili smo svu djecu i poradili na očuvanju kulturne baštine i tradicije pečenja fitčekovih kolačića na Valentinovo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije