IZ ŠVICARSKE Srednja škola Čakovec dobila čak 80 Mac računala

Srednja škola Čakovec relativno je mlada srednja škola koja se u mnogim aspektima smatra posebnom i drugačijom od ostalih, a odnedavno može se pohvaliti i tehnologijom kakva se rijetko koristi u hrvatskim školama. O čemu se točno radi ispričao nam je voditelj učeničkog doma Filip Horvat i ravnateljica škole Gordana Ramušćak.

Srednja škola Čakovec već je prijašnjih godina surađivala sa švicarskom organizacijom Pro Schule Ost u projektu vezanom za poboljšanje tehnologije koja se koristi u nastavi.

Zadovoljna realizacijom tog projekta, organizacija Pro Schule Ost ponovno je 2017. godine kontaktirala školu uoči novog natječaja za Mac računala. Zahvaljujući dodatnim bodovima, Srednja škola Čakovec dobila je čak 60 Mac računala.

– U suradnji s istom organizacijom nova računala osvojila je i švicarska škola Schule Bürgle koja je svoju stariju generaciju računala odlučila pokloniti upravo nama. Velikodušan poklon sastoji se od 20 Mac računala koja će se koristiti za osnovne tekstualne radnje.

S ostalih 60 računala novije generacije radit ćemo na podizanju kvalitete nastave te ih planiramo uvesti ne samo u informatičku učionicu, već i u ostale – kaže Filip Horvat

Računala su većim dijelom već postavljena u školskim uredima, informatičkoj učionici i učeničkom domu.

– Kvalitetna oprema poput Apple računala sigurno je dobar preduvjet za podizanje razine kvalitete nastave. Učenici su oduševljeni i znaju prepoznati trud koji škola ulaže kako bi im učenje postalo što zanimljivije. Uvijek se vesele i cijene inovacije koje su kod nas vrlo česte – rekla nam je ravnateljica Srednje škole Čakovec Gordana Ramušćak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije