IZAZOVI učiteljske profesije u nastavi matematike

Državni stručni skup za učitelje i nastavnike matematike Republike Hrvatske održat će se od 4. do 6. travnja u Svetom Martinu na Muri. Iako je skup za više od dva mjeseca, već je prijavljeno dvjestotinjak sudionika što je polovina očekivanog broja sudionika pa se opet može očekivati da će biti daleko više interesa od predviđenog broja mjesta.



Sudionici će kroz predavanja i iskustvene radionice osvijestiti specifične izazove učiteljske profesije uzrokovane ubrzanim razvojem tehnologije i mogućnosti uporabe raznih alata tijekom nastave matematike, upoznati i osmišljavati različite oblike nastave s učenicima sa specifičnim potrebama u obrazovanju (daroviti i učenici s teškoćama), promišljati o kompetentnosti suvremenog učitelja, o nastavničkoj profesiji za 21. stoljeće te o potrebi razvoja profesionalne karijere kroz profesionalna stručna usavršavanja , grupno ili individualno i kroz iskustvene radionice upoznati različite mehanizme oslobađanja od stresa, osvijestiti vlastite predrasude i spoznati važnost asertivne komunikacije.



Voditelji skupa su viši savjetnik za matematiku Vesko Nikolaus, mag. educ. math. et phys. i viša savjetnica za matematiku Neda Lesar, prof. Predavači će biti izv.prof.dr.sc. Nikola Koceić-Bilan, PMF Split, doc.dr.sc. Ivana Zubac, Sveučilište u Mostar, Romela Šunjić, prof., Zavod za školstvo Mostar, viši savjetnici AZOO: Neda Lesar, Vesko Nikolaus, Draženka Kovačević, Jelena Noskov, Antonela Czwyk Marić, Mirjana Konosić, Mirjana Kazija i Eugen Ban te učitelji i nastavnici u zvanju mentora i savjetnika.

>>> Vrednovanje u matematičkom obrazovanju

>>> MEĐIMURSKI DOPRINOS državnom skupu iz matematike



Državni skup za učitelje i nastavnike matematike u Svetom Martinu na Muri bio je održan i prošle godine od 26. do 28. lipnja. Tema je bila Vrednovanje u matematičkom obrazovanju: O vrednovanju općenito, O vrednovanju potencijalno darovitih učenika i O vrednovanju učenika s teškoćama. Veliki interes sudionika i pozitivno radno ozračje uz mnoštvo zanimljivih tema sigurno su doprinijeli da se opet matematičari okupe u Svetom Martinu na Muri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije