PRAVO djeteta na štednju, životni standard i raspolaganje ušteđevinom

>> PRAVO djeteta na štednju, životni standard i raspolaganje ušteđevinom

Učenici 1. A razreda 3. OŠ Čakovec sa svojom su razrednicom Zdenkom Novak i pripravnicom Josipom Kovač te asistenticom Željkom Radiković posjetili Erste banku, Privrednu banku Zagreb i Sberbank gdje su održali izvanučioničku nastavu iz predmeta Sat razrednika, a u poveznici s izbornim predmetom Građanski odgoj i obrazovanje.

Novac i prava potrošača u okviru gospodarske dimenzije bila je tema vodilja posjeta svakoj od banaka u kojima su učenike dočekali djelatnici domaćini, tj. njihovi roditelji bankari i njihovi poslovni suradnici koji su za posjetitelje pripremili niz korisnih i poučnih podataka i radionica (učenici su brojili novac na brojaču novca, saznali što rade zaposlenici na kojem od radnih mjesta u banci, dobili odgovor na brojna postavljena pitanja, primjerice zašto roditelji trebaju kredit u banci, kako djeca mogu štedjeti i tko ima pravo i kada podići njihovu štednju…).

Djelatnici banke bili su oduševljeni financijskim znanjem malih posjetitelja, a kao nagradu pripremili su im prekrasne darove, između ostalih spomenimo kasice prasice za razrednu štednju koja će se sigurno potrošiti na završnom izletu.

Naglasimo da ni gosti nisu došli praznih ruku, naime, izradili su brodiće čija su jedra krasile lažne novčanice. Hvala Erste banci, PBZ-u i Sberbank.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije