TULUM s(l)ova u Osnovnoj školi Donja Dubrava

>> Tulum s(l)ova u Osnovnoj školi Donja Dubrava

U školskoj knjižnici Osnovne škole Donja Dubrava 10. studenoga 2017. godine tulumarilo se uz knjigu i slova. Noćni čitateljski susret započeo je u 19 sati, a organizirale su ga školska knjižničarka Suzana Karloci Kvakan i učiteljica hrvatskoga jezika Renata Dolenec.

Tulumarilo je ukupno 28 učenika iz 7. i 8. razreda, a druženje je bilo posvećeno radu i djelu Ivana Kušana jer se ove godine obilježava 5. godišnjica njegove smrti. Druženje je započelo donošenjem pravila ponašanja kojih se tijekom susreta svi trebaju pridržavati i uvodnom igrom asocijacija kroz koju su učenici otkrivali likove i romane Ivana Kušana kao i filmove koji su snimljeni prema njegovim romanima.

Potom su zaigrali igru 5 sekundi sa živim pijunima odnosno učenicima koji su morali točno odgovoriti na zadana pitanja koja su pokrivala područja svih školskih predmeta i opće kulture. Nakon točno odgovorenog pitanja mogli su se pomicati crvenim i plavim poljima kako bi što prije stigli do cilja.

Kroz igru su se dobro nasmijali, neka znanja ponovili, a i nešto novo naučili. Nakon igara, prešli smo na središnji dio večeri odnosno ceremonijalno čitanje iz užitka naglas. Učenici su sa sobom donijeli svoje omiljene knjige koje su prije samog čitanja i ukratko predstavili. Uz sjaj lampiona i svjetlost svjećica, čitanje je bilo mistično i neobično zanimljivo, a hit večeri bila je knjiga Roalda Dahla BFG odnosno Blagi Fantastični Gorostas.

Tijekom druženja učenici su preko skype-a upoznali učenike iz Osnovne škole Veliko Trojstvo iz Bjelovarsko-bilogorske županije koji su također tulumarili u svojoj knjižnici. Večer je završila uz igrani film Ljubav ili smrt snimljen prema istoimenom romanu Ivana Kušana te su i na taj način učenici mogli uvidjeti značaj tog hrvatskog pisca. Večer je brzo prošla i već sad se veselimo novom tulumarenju uz nove, zasad još nepročitane, knjige!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije