POSJET Učenici OŠ Strahoninec posjetili ‘Tvornicu učitelja’

>> Učenici 3.b OŠ Strahoninec posjetili “Tvornicu učitelja”

Studenti 5. godine Učiteljskog fakulteta Odsjeka u Čakovcu, pod “dirigentskom palicom” dr. sc. Gorana Lapata i prodekanice prof. dr. sc. Tamare Turze – Bogdan minulog su četvrtka ugostili učenike 3.b razreda OŠ Strahoninec.

Znatiželjnim su mališanima predstavili svoje buduće zvanje i pokazali kako na zanimljiv i zabavan način mogu učiti i spoznavati svoje okružje. Gosti su im se odužili sviranjem i pjevanjem u čemu su im se na kraju, u izuzetno ugodnom ozračju, pridružili i njihovi domaćini.

Evo što su nakon posjeta rekli sami učenici.

– Posjetili smo Učiteljski fakultet u Čakovcu. Saznali smo kako se postaje učitelj. Budući učitelji bili su ugodno iznenađeni što smo u tako kratkom roku savladali sviranje blok flaute. Jako se veselim idućem posjetu fakultetu, rekla je Neda. Viktoria se nadovezala: – Sjedili smo sa studenticama i studentima. Oni su naučili nešto od nas i mi od njih. Bilo je puno profesora, profesorica i studenata. Nama je tamo bilo jako lijepo i zabavno. Zahvaljujemo im što su nas pozvali u goste.

Maksim je rekao da su u sklopu nastave hrvatskog jezika i glazbene kulture na papirić pisali poruke za Božić. Na nastavi prirode i društva učili su o zavičajima i gledali razne filmove. Najviše mu se svidjela informatička radionica jer su mikroskopom promatrali kožicu luka.

– Na fakultetu smo pisali, računali, pjevali, pisali poruke jedni drugima koje smo zalijepili u jedno veliko srce. Studentima smo svirali da vide što je nas naš učitelj Mario naučio. Bilo mi je jako lijepo i možda ću i ja jednoga dana tamo studirati i postati učiteljica, rekla je Ema. Mirna je dodala da su sudjelovali na radionicama matematike, informatike, prirode i društva i glazbene kulture, a najviše joj se svidjelo što su na kraju odsvirali na flautama Love me Tender i otpjevali “Život nije siv”.

– Osjećala sam se kao prava studentica. Bilo mi je jako lijepo i poučno. Studenti su nam održali predavanja, a na kraju smo ih mi počastili sviranjem blok flaute. Naš posjet završio je s prekrasnim radovima, slatkišima i s puno fotografiranja. Bilo je to jako lijepo iskustvo i veselim se ponovnom susretu, zaključila je Magdalena.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije