OKRUGLI STOL Budućnost strukovnog obrazovanja u Međimurju

Od 20. do 24. studenog obilježava se Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju. Cilj je predstaviti brojne mogućnosti koje strukovno obrazovanje i osposobljavanje nudi mladim ljudima i odraslima kako bi otkrili svoje talente i razvili specifična znanja i vještine za radna mjesta današnjice, ali i sutrašnjice. Strukovno je obrazovanje od iznimne važnosti za Republiku Hrvatsku, a zbog strukture gospodarstva, posebice za Međimursku županiju.

Srednja škola Čakovec taj je tjedan odlučila iskoristiti kako bi organizirali Dan mobilnosti u sklopu Erasmus+ projekta The Mobility bridge III kojem su ove godine nositelji. Na Danu mobilnosti će učenici svih međimurskih strukovnih srednjih škola prezentirati mobilnosti ostvarene ove godine u okviru Erasmus+ projekata. Program započinje u srijedu, 22. studenog u 13 sati.

Poslodavcima, strukovnim udrugama i klasterima će se prezentirati mogućnost primanja stranih učenika na stručnu praksu u svoje firme što će im omogućiti veću internacionalizaciju poslovanja te unapređenje poslovanja. Iz Srednje škole Čakovec pozivaju i na raspravu za okruglim stolom vezano uz upisnu politiku u Međimurskoj županiji.

Na Danu mobilnosti će sudjelovati predstavnici svih strukovnih škola, kao i predstavnici Županije kao osnivača većine srednjoškolskih ustanova i donositelja odluka o upisnoj politici. Program provjerite klikom ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije