ETWINNING PROJEKT MJESECA Zero-One iz Pribislavca

Početkom studenog 2017. u Osnovnu školu Vladimira Nazora Pribislavec stigla je još jedna lijepa vijest iz eTwinning zajednice. Nacionalna služba za podršku iz Agencije za mobilnost i programe EU u rubrici Projekt mjeseca na mrežnim stranicama za hrvatske korisnike eTwinninga, postavila je međunarodni eTwinning projekt Zero-One koji će na ovoj stranici biti mjesec dana.

Čestitamo našim učenicima koji su cijele protekle školske godine marljivo i intenzivno radili na projektu! Učenici su u projektu sudjelovali pod vodstvom učiteljice informatike Ive Naranđe.

eTwinning projekt Zero-One zapazila je i Nacionalna služba za podršku iz Turske, te je naša projektna partnerica, učiteljica Bilge Varel zahvaljujući uspješnom radu na projektu Zero-One pozvana na 8. nacionalnu eTwinning konferenciju u Turskoj.

Spomenimo i to da je krajem srpnja 2017. izašao sedmi newsletter grupe “Visibility of eTwinning Projects” u kojem je objavljen članak na engleskom jeziku “Collaboration and dissemination in the eTwinning project Zero-One” kojeg su napisale koautorice projekta Iva Naranđa i Georgia Lascaris.

Ovaj newsletter je zbirka članaka o eTwinning projektima u kojima autori članaka dijele svoja iskustva u promicanju eTwinning projekata i ideje za korištenje eTwinninga u nastavi. Nizom zanimljivih članaka na atraktivan način predstavljene su informacije o provedenim projektima i korištenim alatima.

Newsletter povezuje učitelje diljem Europe, otkriva eTwinning široj javnosti i nastoji potaknuti interes novih korisnika eTwinning portala te jačati osjećaj pripadnosti europskoj mreži škola.

OŠ Vladimira Nazora Pribislavec aktivna je članica eTwinning zajednice još od 2012. godine i rad škole je više puta zapažen na nacionalnoj, ali i europskoj razini. Drago nam je što OŠ Vladimira Nazora Pribislavec postaje sve prepoznatljivija na portalu eTwinning.

Uvođenje eTwinninga u nastavu otvorilo je brojne mogućnosti za primjenu suvremenih pristupa obrazovanju, kreativnu primjenu informacijsko-komunikacijske tehnologije, razvijanje timskog rada, suradničkog učenja, europske svijesti, ključnih kompetencija učenika i profesionalni razvoj učitelja.

eTwinning projekti širom otvaraju učionicu, istovremeno pružajući sigurno okruženje za učenike. Učenici izuzetno pozitivno reagiraju na eTwinning, s posebnim zanimanjem prate razne informacije o partnerskim školama i državama, te tako osim o glavnoj temi pojedinog projekta uče i o drugim državama.

Više o eTwinningu u OŠ Vladimira Nazora Pribislavec može se pogledati na mrežnim stranicama škole. Objava o projektu mjeseca nalazi se i na Facebooku Erasmus+ za škole i eTwinning Hrvatska.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije