ZLATNA PARAOLIMPIJKA Sandra Paović u II. OŠ Čakovec

Ravnatelj Vinko Grgić je u dvorani II. osnovne škole Čakovec, 18. listopada 2017., učenicima sportašima predstavio stolnotenisačicu, paraolimpijku i bivšu učenicu škole Sandru Paović.

Sandra je stigla u pratnji supruga Daniela Lazova. Učenicima je ispričala sve o svojem životu i karijeri te je predstavila nedavno objavljenu knjigu autora Željka Žutelije, Sandra Paović – rođena da pobjeđuje.

Kao uspješna hrvatska stolnoteniska reprezentativka 2009. godine, s nepunih 26 godina doživjela je prometnu nesreću u kojoj joj je ozlijeđena kralješnica. Iako su prognoze nakon Sandrine nesreće bile da više nikada neće hodati ona je ponovno stala na svoje noge i četiri godine poslije na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru osvojila zlatnu medalju.

Nakon predstavljanja učenici su Sandri i Danielu postavili mnogo pitanja, a oni su im strpljivo odgovarali. Jedno je od pitanja glasilo: “Kako se dogodila nesreća u kojoj ste stradali?”

Sandra Paović ispričala je da je stradala u kombiju koji se prevrnuo u Francuskoj gdje se u to vrijeme pripremala za natjecanja, a Daniel (nekad uspješan nogometaš) je skočio u Sutlu, udario glavom o kamen, ozlijedio kralješnicu pa je sada u kolicima. Svojom životnom pričom i nepokolebljivom vjerom u život, vedra i nasmijana, Sandra je uzor i primjer mladim naraštajima.

Nakon brojnih pitanja i odgovora stolnotenisačica naše škole Marta Novak, 5. razred i stolnotenisač Ivor Colev , 4. razred odigrali su stolni tenis s uspješnom stolnotenisačicom. Na kraju druženja Sandra je učenicima podijelila autograme te je u školskoj knjižnici porazgovarala s članicama novinarske grupe.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije