ČLANOVI MIS I MIK započeli s LOGO ligom

Unatoč tome što je bila nedjelji, 29. listopad i prilica za odmor, članovi Međimurski informatički klub Čakovec (MIK) i udruge Mladi informatičara Strahoninec (MIS) uz važnu potporu Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje (TICM) branili su boje Međimurskog informatičkog kluba Čakovec na 1. kolu Hrvatske LOGO lige, zahvaljujući kojem se spomenuto natjecanje i održalo.

Hrvatska LOGO liga pokrenuta je s ciljem popularizacije programiranja među najmlađim učenicima u 2016. godini od strane Hrvatskog saveza informatičara.

Riječ je o natjecanju u programiranju u programskom jeziku LOGO koje se provodi kroz šest kola tijekom školske godine, te na kojem mogu sudjelovati svi učenici osnovnih škola Republike Hrvatske.

Tijekom školske godine 2015./2016. održana je pilot sezona s dva kola, prošle školske godine prva sezona u punom opsegu, dok se ove školske godine natjecanja održavaju kroz šest kola natjecanja, od listopada 2017. do ožujka 2018. godine.

Natjecatelji su se polaznici 3. do 6. razreda osnovne škole. Mnogima je ovo bilo prvo informatičko natjecanje u životu i vrlo su ponosni jer su spremno i odgovorno prihvatili taj izazov.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije