PRIMJERI dobre prakse u tehničkoj kulturi 2017.

>> PRIMJERI dobre prakse u tehničkoj kulturi 2017.

U organizaciji Hrvatskog saveza pedagoga tehničke kulture 21. i 22. listopada održan je državni stučni skup Primjeri dobre prakse u tehničkoj kulturi 2017. Na skupu je sudjelovalo stotinjak pedagoga tehničke kulture. Program je prvi dan realiziran u Karlovcu, a drugi dan u Hotelu TOP terme u Topuskom.

Iz Društva pedagoga tehničke kulture Međimurske županije na skupu je sudjelovalo petero članova. Prezentirano je sedamnaest primjera. Primjer dobre prakse iz Međimurja pod nazivom Zimski i Ljetni kamp tehničke kulture za učenike osnovnih škola prezentirala je Jelena Tuksar, učiteljica tehničke kulture u OŠ Kotoriba. Uz financijsku pomoć Grada Čakovca, kampovi su održani tijekom zimskih i ljetnih praznika u I. OŠ Čakovec. Uz članove Društva pedagoga tehničke kulture radionice su na kampovima vodili stručnjaci iz Aerokluba Međimurje, Radiokluba Međimurje, Fotokinokluba Ivanovec i Škole animiranog filma Čakovec.

Na izložbi radova pedagoga tehničke kulture, bili su izloženi i radovi Leonarda Belovića, na nivou Hrvatske, priznatog zrakoplovnog i raketnog modelara i mentora učenika koji su osvojili brojna odličja na državnim natjecanjima u tim područjima.

Domaćini su za sudionike skupa u Karlovcu organizirali predavanja i posjete Karlovačkom veleučilištu, Muzeju vatrogastva, Muzeju domovinskog rata na Turnju, Staroj jezgri Grada Karlovca, Starom gradu Dubovcu i Slatkovodnom akvariju i muzeju rijeka – Korane, Kupe, Mrežnice i Dobre.

U dosadašnjem dvanaest godišnjem nizu održavanja Primjera dobre prakse, Društvo pedagoga tehničke kulture Međimurske županije bilo je domaćin takvog skupa 2009. godine u Murskom Središću te 2014. godine zajedno s pedagozima tehničke kulture varaždinske županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije