PREVENTIVNI PROJEKT ‘Imam izbor’ u Osnovnoj školi Mursko Središće

Policijski službenici Policijske uprave međimurske u Osnovnoj školi Mursko Središće u Murskom Središću tijekom ove školske godine za učenike petih razreda provodit će aktivnosti iz preventivnog projekta ‘Imam izbor’.

Projekt će se odvijati kroz osam komponenti (svakog mjeseca po jedna):
Komponenta 1: ‘Policajac – prijatelj i pomagač’,
Komponenta 2: ‘Za nasilje nema opravdanja’,
Komponenta 3: ‘Reci ne drogama’,
Komponenta 4: ‘U dućanu gdje se trguje ljudima ja ne kupujem’,
Komponenta 5: ‘Slični, a različiti’,
Komponenta 6: ‘Likovna radionica – Imam izbor’,
Komponenta 7: ‘Poštujte naše znakove’ i
Komponenta 8: ‘Posjet Policijskoj upravi međimurskoj’.



Svrha projekta je jačanje primarne prevencije vršnjačkog nasilja i vandalizma te nasilja u obitelji i nasilja nad ženama, rizičnih i društveno neprihvatljivih ponašanja djece i mladih, zlouporabe droga i ostalih sredstava ovisnosti, smanjivanje rizika od trgovanja i krijumčarenja ljudi te jačanje prometne kulture.

Projekt također uključuje i osnaživanje socijalne uključenosti Roma u društvenu zajednicu na regionalnoj razini s naglaskom na dijalog i poštivanje kulturoloških sličnosti i različitosti te kroz međusobno poštivanje i uvažavanje, toleranciju, nenasilje i nediskriminaciju.

Ovim projektom, u pozitivnom smislu želi se predstaviti uloga policije, kao jednog od bitnih čimbenika koja zajedno s ostalim subjektima društva doprinosi sigurnosti zajednice. Ujedno, učenicima bi se približio rad policije te bi se oni na razini osobnog kontakta mogli uvjeriti u dobronamjernost profesije policajca i prihvatiti ga kao prijatelja, odnosno pomagača, a time bi se doprinijelo i većoj percepciji prisutnosti policije u lokalnoj zajednici.

Nakon predstavljanja projekta, kontakt policajac Policijske postaje Mursko Središće, održao je prvu komponentu preventivnog projekta, ‘Policajac – prijatelj i pomagač’.

U svom predavanju, interaktivnoj radionici učenicima je predstavio poslove kontakt policije i projekt ‘Policija u zajednici’ s ciljem razvijanja pozitivnog odnosa prema predstavnicima policije i drugih nadležnih tijela među najmlađom populacijom, kao i približavanja policije i njenog rada kako bi uvidjeti dobronamjernost profesije policajca i prihvatili policajca kao prijatelja pomagača.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije