SOBOČKA ORGANIZACIJA ‘SOVA’ Niz akcija povodom mjeseca posvećenog životinjama

Povodom mjeseca posvećenog životinjama, Sobočka organizacija volontiranja ‘SOVA’ koja djeluje aktivno u Osnovnoj školi Tomaša Goričanca Mala Subotica pokrenula je niz akcija.

Dana 18. listopada 2017. u goste su nam došli gosti iz Centra Silver iz Zagreba. Predavanju su prisustvovali učenici sedmih i osmih razreda. Centar Silver obavlja niz djelatnost, a u predavanju najviše smo se bazirali na informacijama vezanih uz uzgoj, socijalizaciju i školovanje psa pomagača (psa vodiča, rehabilitacijskih, terapijskih i drugih pasa pomagača), osiguranje zdravstvene zaštite i prehrane pasa u programima uzgoja, socijalizacije i školovanje psa pomagača.

U goste nam je stigao i pas vodič koji je svojom pojavom i sposobnostima privukao simpatije svih učenika koji su prisustvovali predavanju. Pas vodič je školovani pas pomagač koji osobama oštećena vida olakšava kretanje u prostoru.

Prosječan radni vijek psa vodiča s korisnikom je 7 do 8 godina, nakon čega se, prema procjeni stručnog tima, pas umirovljuje. Ukoliko imate želje možete, u dogovoru sa Centrom, udomiti umirovljenog psa vodiča.

Također su volonteri škole skupljali potrebne stvari za ‘Azil Prijatelji Čakovec’. Učenici su se u velikom broju odazvali akciji i skupilo se puno potrebitog, od hrane, deka, plastičnih posudica.

Skupljene stvari volonteri su odvezli u Azil. Kako trenutno brinu za oko 400 pasa, a zima je pred vratima, iz Azila nas podsjećaju kako na veoma jednostavan način možemo pomoći i to preko programa kumstva ‘Prijatelji za Prijatelje’.

U tom programu možemo izabrati jednog ili više pasa između 400 štićenika skloništa i uplatom donacije postati mu kuma ili kum. Nakon obostranog oduševljenja (pasa i djece) volonteri su zaključili da to nipošto ne smije biti jedina akcija u koju će uključiti male čupave prijatelje koji čekaju na naš poziv da ih udomimo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije