ERASMUS+ projekt ‘Innovate Together’ u II. OŠ Čakovec

Od 4. do 8. listopada 2017. II. osnovna škola Čakovec bila je domaćin prvog transnacionalnog sastanka u sklopu Erasmus+ KA2 projekta ‘Innovate Together’, čiji je čakovečka škola ujedno koordinator. Glavni cilj projekta je razvijanje osam ključnih kompetencija cjeloživotnog obrazovanja, s naglaskom na komunikaciji na stranom jeziku, digitalnoj, matematičkoj, društvenoj i građanskoj kompetenciji.

Koordinatorica projekta u II. osnovnoj školi Čakovec je Branka Lamza, profesorica engleskog jezika.

Projekt će trajati dvije godine a za potrebe njegove provedbe Agencija za mobilnost i programe EU odobrila je Školi bespovratna sredstva u iznosu od 29 415 eura. U Čakovcu je boravilo 17 učitelja i ravnatelja osnovnih škola iz Poljske, Velike Britanije, Rumunjske, Cipra, Italije i Portugala.

Škola domaćin pripremila je svečani program a goste je prigodnim govorom pozdravio ravnatelj Vinko Grgić.

Osim našeg grada, gosti su u društvu domaćina posjetili Žabnik na Muri, Štrigovu, Železnu Goru, Varaždin, Trakošćan i Zagreb. Također, zajedno s učenicima, roditeljima i djelatnicima škole domaćina, imali su prilike sudjelovati u obilježavanju Svjetskog tjedna svemira.

Pod vodstvom profesora Gordana Bartolića teleskopom su promatrali nebeska tijela i razgledali tematsku izložbu fotografija. Gosti su se vratili u svoje zemlje puni pozitivnih dojmova o povijesti, kulturnoj i prirodnoj baštini i gastronomiji našeg kraja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije