OŠ T. GORIČANCA M. SUBOTICA Dan sporta i Svjetski dan srca

>> OŠ T. Goričanca Mala Subotica: Dan sporta i Svjetski dan srca

Da petak može biti najbolji dan u tjednu, pokazalo se točnim 29.9.2017. u Osnovnoj školi Tomaša Goričanca Mala Subotica. U maglovito jutro okupili su se učenici od 5. do 8. razreda u školi da obilježe Dan sporta. Uz pratnju učitelja i policijskih službenika PU Međimurske uputili su se u šetnju Malom Suboticom.

Dio učenika natjecao se i u krosu. Dobra atmosfera i pozitivan pobjednički duh orio se sportskim terenima škole, a učenici su nastavili druženje sudjelujući u sportskim igrama. Istog su dana obilježili i Svjetski dan srca. Aktivnu podršku ovom obilježavanju dale su vrijedne volonterke Gradskog društva Crvenoga križa Čakovec.

Gospođa Alenka, Ana i Barbara učenike su ukratko upoznale sa samim djelovanjem Crvenog križa, načinima i postupcima oživljavanja unesrećenog, besplatno su mjerile tlak i šećer u krvi. Zanimljiva je bila i pokazna vježba uz ‘pijane’ naočale. Tim se naočalama simulira efekt smanjene percepcije, promjena dubine i percepcije udaljenosti prilikom konzumacije alkohola u određenim promilima.

U poslijepodnevnim satima red je došao i na učenike razredne nastave. Oni su se u školi okupljali u pratnji svojih roditelja ili nekog od članova obitelji. U zanimljivim igrama poput činkanja, igre kolut do koluta vrijeme je brzo prošlo. Dan je protekao u veselom i opuštenom ozračju. Natjecanje i druženje uz učiteljice Manuelu Stričak i Doru Puklek organizirali su članovi Udruge ‘Sport za sve’ Mala Subotica.. Tri prvoplasirana natjecatelja, u svakoj kategoriji, nagrađeni su medaljama.

Natjecanje je održano pod pokroviteljstvom Općine Mala Subotica i USR Sport za sve Mala Subotica, a u sklopu obilježavanja Europskog tjedna sporta.

Svi su se obogatili tog petka, premda nisu ni bili svjesni toga. Naime talijanska poslovica kaže ‘Zdrav čovjek, ujedno je i bogat, iako toga nije svjestan’. Nagrađeni su se posebno veselili tog dana, a svima ostalima ostaje nada da će do godine možda oni zasjati na postolju s nekom od medalja u ruci.

Rezultati:

  • GOLF – 5. i 6. razredi: 1. Filip Bogdan 5.d, 2. Božica Bogdan 5.c, 3. Mia Dodlek 5.b; 7. i 8. razredi: 1. Andreas Lajtman 8.c, 2.Sebastijan Blažinčić7.c, 3. Luka Šegović 7.b;
  • GUMI KOŠARKA – 5. i 6. razredi: 1. Julija Matić 5.a, 2. Melani Klobučarić 6.a, 3. Denis Žinić 5.a; 7. i 8. razredi: 1. Martin Toplek 8.b, 2. Leo Ignac 7.b, 3. Noa Vugrinec 8.a;
  • GAĐANJE GOLA – 5. i 6. razredi: 1. Leo Martinec 6.a, 2. Noel Drvenkar 6.a, 3. Martino Bartolić 5.b; 7. i 8. razredi: 1. Zorica Oršuš 7.c, 2. Andreas Lajtman 8.c, 3. Manuela Vugrinec 8.a;
  • BACANJE POTKOVE – 5. i 6. razredi: 1. Ema Marčec 6.b, 2. Niko Horvat 6.a, 3. Karlos Oršoš 6.c; 7. i 8. razredi: 1. Eli Hrgović 8.a, 2. Dominik Obadić 8.b, 3. Đulijano Horvat 7.a.

Najbrži učenici okušali su se i u disciplini Jesenski kros gdje su zabilježeni sljedeći rezulatati:

  • Peti razredi: 1.Deni Švenda, 2. Marko Toplek, 3. Niko Jančec,
  • Peti razredi Ž: 1.Ana Goričanec, 2.Ana Marija Gal,
  • Sedmi razredi:1. Petar Hadeljan, 2. Karlo Dodlek, 3. Josip Blažona,
  • Sedmi razredi Ž: 1.Zorica Oršoš, 2.Maja Oršuš, 3.Dijana Oršoš,
  • Osmi razredi: 1.Martin Toplek, 2.Matej Krčmar, 3. Dominik Obadić.

Poslijepodnevno druženje obitelji na Obiteljskim školskim igrama – obitelj zajedno, pravo nastupa imaju su svi učenici od 1. do 4. razreda i njihovi roditelji, a jednog od roditelja može zamijeniti i neki drugi član obitelji (sestra, brat, baka, djed). Obiteljsko natjecanje održano je u sklopu obilježavanje Europskog tjedna sporta. Sudjelovale 124 obitelji tj. 372 natjecatelja.

Tijekom dvostnih uzbudljivih i neizvjesnih natjecanja postignuti su sljedeći rezultati:

  • Kolut do koluta:

1. i 2. razredi: 1. obitelj Vilić (Leonarda 2.b), 2. Markač (Vili 2.b), 3. Hlišć (Luka 2.b);

3. i 4. razredi – 1. obitelj Zamuda (Zita 3.a), 2. Cirkvenčić (Lovro 3.a), 3. Ciglar (Vida 3.a).

  • Gađanje čunjeva:

1. i 2. razredi: 1. obitelj Hertl (Tena 2.b), 2. Granatir (Klara 1.b), 3. Pintarić (Aleks 1.b);

3. i 4. razredi: 1. obitelj Novak (Ivan 3.b), 2. Špiranec (Lea 4.b), 3. Malović (David 3.b).

  • Činkanje:

1. i 2. razredi: 1. obitelj Piknjač (Martin 2.a), 2. Horvat (David 2.a), 3. Nađ (Noa 2.b);

3. i 4. razredi: 1. obitelj Janković (Leon 3.b), 2. Grašić (Ela 4.b), 3. Kerovec (Noa 3.b).

  • Gumi slalom:

1. i 2. razredi: 1. obitelj Rebernik (Mateo 2.a), 2. Horvat (Vito 1.a), 3. Plantak (Roko 1.a);

3. i 4. razredi: 1. obitelj Grašić (Ela 4.b), 2. Cirkvenčić (Lovro 3.a), 3. Debelec (Domagoj 3.a).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije