ETŠ ČAKOVEC Kino na otvorenom

>> Kino na otvorenom

U srijedu, 13.9.2017. godine učenici Ekonomske i trgovačke škole Čakovec imali su priliku pogledati film ‘Kad otvorim oči’ koji je započeo u 20 sati u Starom gradu Čakovec.

Na predstavu nas je povela Senka Sklepić, prof. na poziv udruge ‘Zora’. Ovaj arapsko-belgijski film u trajanju od 102 minute dovodi nas u glavni grad Tunis u ljeto 2010., nekoliko mjeseci prije Revolucije.

Film govori o osamnaestogodišnjoj djevojci Farah koja završava srednju školu i pjeva u rock bendu ‘Joujima’. Pjeva o režimima i situacijama u državi.

Buntovnički otkriva drogu, ljubav i noćni život svoga grada. Farah se suočava s dva problema, onaj obiteljski u kojem se mora suočiti s društvom i onim u kojem se tijekom policijskoga ispitivanja suočava s brutalnošću političke diktature.

Uz njezinu tjelesnost i njezin glas, treću važnu ulogu filma predstavlja pogled njezine majke Hayet koja predstavlja toplinu ljubavi. Ovaj film je prvi dugometražni film u režiji Leyle Bouzid. Film je pobjednik Dubai Film Festivala i nagrađen na festivalu Europa Cinemas u Veneciji.

Film mi se svidio i preporučio bih ga svakome. (Filip Bokor, 4. HT)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije