U ČAKOVCU će se u ponedjeljak obilježiti Hrvatski olimpijski dan

Čakovečke predškolske i školske ustanove u ponedjeljak 11. rujna obilježit će Hrvatski olimpijski dan. U 10:30 sati u dječji vrtić Vjeverica u ZAVNOH-a sat tjelovježbe za predškolce održat će treneri iz Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan, a podršku će im dati i srebrni olimpijac Filip Ude. Dječji vrtić Vjeverica posjetit će i čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač sa suradnicima.

OBILJEŽAVANJE DANA U ČAKOVEČKIM VRTIĆIMA I ŠKOLAMA:

1. Osnovna škola – dan će obilježiti kao i prošlih godina, pješačenjem i sportskim igrama. Učenici od 2.-8. razreda u 9:00 okupljaju se ispred sportske dvorane i pješače prema restoranu Fontana (Hozjan) u Mačkovcu (kroz Mihovljan) gdje će s učenicima OŠ Petar Zrinski iz Šenkovca održati sportske igre (košarka, nogomet i odbojka). Povratak je planiran u 11:45. Učenici prvih razreda pak će pješačiti do čakovečkog Starog grada.

2. Osnovna škola – učenici dolaze u bijelim majicama na nastavu u 8:00. Nakon dva školska sata i užine u 10:00 počinju sportska natjecanja koja traju do 12:00. Na vanjskim terenima učenici će igrati košarku, nogomet, graničare i štafetne igre. U sportskoj dvorani na rasporedu je revijalna nogometna utakmica između učitelja i učenika, a poslije slijede stolni tenis, badminton i odbojka. Učenici prvih razreda ne sudjeluju u natjecanjima već pješače.

3. Osnovna škola – obilježava dan na početku svake smjene u 7:30 i u 13:30. Prvih 20 minuta prvog školskog sata uz vodstvo profesora TZK održat će pripremne vježbe u bijelim majicama čime se želi naglasiti važnost svakodnevnog vježbanja.

Dječji vrtić Cipelica – dan će biti obilježen od 10:00 do 11:00 u matičnom vrtiću Cipelica i u područnim odjelima Mrav, Zvjezdice, Cvrčak, Pirgo i Vjeverica. U sat tjelovježbe bit će uključena sva djeca (njih 468). U vrtićima Vjeverica, Cvrčak i Cipelica sat tjelovježbe vode treneri GK Marijan Zadravec Macan uz podršku Filipa Udea. U vrtićima Mrav, Zvjezdice i Pirgo uz sat tjelovježbe djeca će sudjelovati u pokretnim tradicijskim igrama (pošto kome lonac, skakanje u vrećama, školica).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije