UPIŠITE SE Informatičko-robotički tečajevi za djecu

Udruge “Mladi informatičari Strahoninca (MIS) i Međimurski informatički klub Čakovec (MIK) i ove godine upisuju djecu u informatičke tečajeve s naglaskom na programiranje, robotiku, web tehnologije i “Internet stvari”.

Koliko god nam se čini važnim naučiti sve o dijelovima tijela, prehrambenim navikama životinja, kako žive stanovnici pojedine azijske države, ili pročitati roman, svakako je važnije stjecati znanja bez kojih se ne može uspjeti u 21. stoljeću.

Okosnica ovog projekta su znanja za novo vrijeme koja se svode na englesku skraćenicu STEM: znanost (Science), tehnologija (Technology), inženjerstvo (Engineering) i matematika (Mathematics). To, naravno, ne znači da i druga znanja nisu važna, no činjenica je da su države koje su stavile naglasak na STEM obrazovanje značajno profitirale u svojem ukupnom razvoju koji se temelji na inovacijama.

Roditelji, jeste li znali da na tržištu kronično nedostaje programera? A prema istraživanjima problem će biti još izraženiji u nadolazećim godinama. Jeste li znali, programerski posao je jedan od najbolje plaćenih poslova?

– Djeco, kako biste u budućnosti ostvarili uspjeh u svojoj karijeri želimo vas od najmanje dobi pripremiti da postanete vrhunski stručnjak u najzahtjevnijem informatičkim zanimanjima – računalni programer i robotičar. Naučit ćemo vas programirati od početnih koraka pa sve do svjetski najtraženijih programerskih jezika poput C++ i Jave, kao i raditi u najprestižnijim informatičkim tehnologijama, stoji na stranicama MIS-a.

Osim toga, pripremit će se djecu za najzahtjevnija informatička natjecanja (HONI, Infokup, CM liga, WER i dr.). Treba spomenuti da projekt “Škola mladih programera” podupiru Hrvatski savez informatičara, Međimurska županija, Grad Čakovec, Općina Strahoninec, Institut za razvoj i mobilnost, Fakultet organizacije i informatike Varaždin i mnogi drugi. Nastavak je to projekta “Želim biti programer” od prethodne godine, čime udruge bilježe kontinuitet u radu i uspjesima.

Partneri u projektu su Tehnološko-inovacijski centar Međimurja, Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec, III. OŠ Čakovec, OŠ Strahoninec i Međimurski IT klaster.

Javno predstavljanje programa za roditelje i djecu održati će se 2.9.2017. u 10 sati (obavijest na Facebook stranici udruga i medijima) u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurja (Bana Josipa Jelačića 22B). Više potražite na stranicama Mladih informatičara Strahoninec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije