OŠ KOTORIBA Generacija za pet – pamtit ćemo vas zauvijek!

U petak, 23. lipnja u holu OŠ Jože Horvata Kotoriba dostojanstvena i svečarska atmosfera. Takvom su je učinili učenici 8.a i 8. b razreda, njih 31, te još veći broj njihovih roditelja i najbližih, njihovi učitelji.

Došli su oni na svečanost oproštaja od učenika koji su s posljednjim svjedodžbama, s tugom u srcu, dostojanstveno i ponosno rekli toga trenutka školi zbogom, ali i hvala svima onima koji su ugradili dio sebe da su oni mogli gordo stati pred veličanstveni skup.

Uglancani, uređeni onako kako su oni planirali za taj dan, svečanost su otvorili plesom, otmjenim, dostojanstvenim. Prezentirali su nam potom program kojeg su sami sazdali svojim pisanim uradcima koji su nosili prizvuk nostalgije, prisjećanja na prva slova i brojke, prve nestašluke, ali prve uspjehe i rezultate kojima su se ponosili.

I tako iz godine u godine s kojima su rasli i postajali spremni da prime dokumente koji će ih već danas odvesti na neke nove, prve, stepenice, pod neki novi krov škole koju su odbrali kao putokaz za svoje buduće sutra koja će im jednoga dana život značiti.

Dirljiva su bila generacijska pisma upućena onima koji ni u jednom trenutku nisu štedjeli sebe, svoj trud, znanje i sposobnosti kako bi usmjerili u novi, drugi život. Poručili su da samo zidovi škole mogu čuvati tajne između njih i njihovih učitelja, a koje su bile usmjerene za zajedničko dobro.

“Djeca” su rekla da su riječi ‘hvala’ premale za sve ono što su primili, ali ostaju sjećanja koja nikada neće izblijedjeti…. Uslijedile su riječi oproštaja njihovih razrednika Klaudije Vidović i Damira Jaklina, profesora koji su s ponosom priznali kako su bili ponosni i sretni što su imali prigode raditi s generacijom koja se ne zaboravlja.

– Budite ponosni na vašu djecu jer smo rijetko kada imali generaciju učenika s toliko odličnih učenika za koje vjerujem da će te ocjene i dalje pravdati – poručila je roditeljima ravnateljica OŠ Snježana Matoš, prof. zaželjevši im pregršt uspjeha na njihovoj daljnjoj životnoj stepenici.

Za kraj zajedničko fotografiranje sa svojim učiteljima i zajednička pjesma za rastanak do nekih novih susreta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije