ŠKOLSKI LISTOVI Priča o Tinu Novoselu najbolja, Drašku treće mjesto

Izbor najboljeg školskog lista godine žiriju Jutarnjeg lista bio je puno teži nego što su očekivali. Osim iznimnog truda koji su iskazali učenici i njihovi nastavnici u ukupno 96 prijavljenih listova, iznenadila ih je kvalitativna ujednačenost većine prijavljenih izdanja. Stoga su u izboru najboljih doista odlučivale nijanse.

– Nešto više smo cijenili kada su učenici, a ne nastavnici, bili glavni urednici. Bilo nam je važno koliko je uspješno povezano ono što doista zanima učenike (i kako je to iskazano i uobličeno) s događajima koji su se tijekom školske godine odvijali u njihovim školama, što, dakako, svaki školski list mora pratiti.

Pazili smo na razvedenost novinarskih žanrova i oblika, a posebno smo bodovali nova, svježa i kreativna rješenja. Osnovnoškolskih je listova na natječaj pristiglo dvostruko više nego srednjoškolskih i nekako se čini da su ove godine, ako već moramo birati, osnovnoškolski bili nešto uspješniji i kreativniji – piše Jutarnji.hr.

Vrlo rafinirana crno-bijela faktura lista, dobro pogođena tema broja “Život izvan škole” i dopadljiv i netipičan tekst “Baletne papučice na župnom dvoru” razlog su zašto je OŠ Draškovec za svoji list Draško osvojila treće mjesto u kategoriji osnovnih škola.

Školski list Draško izlazi sedam godina, urednica nagrađenog 7. broja je Maja Mirić, a novinarsku grupu vodi Ivana Beti.

U kategoriji najbolji novinarski tekst – srednje škole najboljim je proglašen tekst o maturantu Tinu Novoselu – ultramaratoncu i najmlađem HGSS-ovcu. Autorica pobjedničke priče o Tinu je Laura Majer, učenica 4.f. razreda Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec. Priča je objavljena u njihovom časopisu Čagi.

– Društveno angažiran tekst iznimno visoke kvalitete. Interesantna tema i prepoznavanje zanimljive priče u vlastitom okruženju. Pohvalna je forma prepričavanja sugovornikovih riječi, s obzirom na često pribjegavanje formi intervjua – stoji u obrazloženju.

Čestitamo svima!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije