IVONA VUČENIK stipendistica Američke međunarodne škole u Zagrebu

Ivona Vučenik, učenica 8. razreda Osnovne škole Donja Dubrava, postala je jedna od pet ovogodišnjih stipendistica Američke međunarodne škole u Zagrebu. Američka međunarodna škola u Zagrebu pruža orbazovanje na engleskom jeziku. Akreditirana je od strane Organizacije za stjecanje međunarodne mature (International Baccalaureate Organization) iz Ženeve i jedina je škola u Hrvatskoj akreditirana i u Sjedinjenim Američkim Državama.

Školu trenutno pohađa 258 učenika iz 35 država (među ostalima iz Australije, brazila, Jamajke i Koreje), kao i 63 hrvatska učenika. Svi su nastavnici izvorni govornici engleskog jezika iz SAD-a, ujedinjenoga kraljevstva, Kanade ili Australije. Kvalitetno obrazovanje kakvo nudi američka međunarodna škola u Zagrebu temelji se na intelektualno simulativnim programima koji učenike postavljaju u centar edukacije te ih potiču na razvoj kreativnosti i kritičkog razmišljanja.

Natječaj za stipendiju bio je otvoren do 6. travnja 2017. godine, a Ivona je za natječaj saznala od svoje razrednice, a ujedno i učiteljice enegleskog jezika, Gordane Mirović. Ta ju je informacija jako zainteresirala i u razgovoru s roditeljima, došla je do zaključka da vrijedi pokušati, jer ako ne pokušaš nikad nee znaš kako je moglo završiti. Iz razgovora s Ivonom saznali smo da joj je obitelj od početka bila neizmjerna podrška – od samog postupka prijave, pripremanja za intervju, odlazaka u Zagreb, vjere u njezin uspjeh.

Na razgovorima za upis engleski je jezik koristila kao materinji jezik, u pisanju eseja, grupnom radu, individualnom razgovoru. Nije se ocjenjivalo samo dobro poznavanje i baratanje engleskim jezikom, već i komunikacijske socijalne vještine, sposobnosti snalaženja, prezentacija sebe kao osobe, kvalitete osobe kao timskog igrača, kvaliteta provođenja slobodnog vremena, interesi i druge aktivnosti kandidata.

Upis u Američku međunarodnu školu u Zagrebu za Ivonu predstavlja jedinstvenu priliku za vrijedno međunarodno obrazovanje. Omogućit će joj da proširi svoje znanje o drugim kulturama, jezicima i običajima, pružiti mogućnost prvorazrednog međunarodnog obraovanja. Stipendija Američke međunarodne škole u Zagrebu srednjoškolcima otvara vrata svjetskih visokih učilišta, a to je ujedno i jedna od Ivoninih želja u skoroj budućnosti.Ivona je spremna za nove izazove i prihvaća ih objeručke. Vjeruje da će je ovo iskustvo obogatiti i pomoći joj pri upisu na željeni fakultet jer smatra da imaju jako dobar pristup učenicima, drugačiji način učenja i da odrade odličnu pripremu za upis na fakultet.

Razrednica, od koje je i se krenulo, kaže da je uvijek vjerovala u nju, znala da ona to može i neizmjerno je ponosna što je Ivona i uspjela.

S ponosom možemo reći da je Ivona prva Dobravčica koja je upisala Američku međunarodnu školu u Zagrebu te joj želimo mnogo uspjeha u daljnjem školovanju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije