BIOLOGIJA Međimurski biolozi uspješni na Državnom natjecanju

>> Međimurski biolozi uspješni na Državnom natjecanju

Državno natjecanje iz biologije održano je u Vinkovcima od 3. do 6. svibnja 2017., u Osnovnoj školi Antun Gustav Matoš.

Sudjelovalo je ukupno 110 učenika i 75 mentora u dvije kategorije: natjecanje u poznavanju, razumijevanju i primjeni nastavnih sadržaja iz biologije (6 skupina) te u prezentaciji samostalnih istraživačkih projekata (2 skupine) koji se objavljuju u elektroničkom časopisu ‘Bioznalac’.

Možemo se pohvaliti izuzetnim rezultatima koje su postigli međimurski biolozi. Julia Jelena Toplak iz Srednje škole Prelog natjecala se u kategoriji znanja za učenike trećeg razreda srednjih škola i postigla zavidno prvo mjesto.

Njezin mentor je Mišo Rašan, prof. Učenik prvog razreda Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, Jura Rapaić, zauzeo je treće mjesto uz pomoć mentorice Tanje Šalamon, prof. Učenice sedmog razreda, Nadja Novak i Sara Trnovčanec, iz Osnovne škole Strahoninec, natjecale su se u kategoriji istraživačkih projekata i zauzele deseto mjesto.

Za svoj istraživački rad ‘Utjecaj kiselih kiša na biljni svijet travnjaka’ dobile su posebno priznanje kojim se pobuđuje ekološka svijest.

Njihova je mentorica Nataša Pongrac, prof. Biolozima se pridružila i profesorica Nevenka Sinković iz Gimnazije Josipa Slavenskog kao članica Državnog Povjerenstva. Čestitamo učenicima i njihovim mentorima na izvrsnim rezultatima!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije