MEĐUNARODNA SURADNJA Martina Jalšovec iz OŠ Podturen u Münchenu

U Münchenu, glavnom gradu njemačke pokrajine Bavarske, u vremenu od 04. do 06. svibnja 2017. održana je međunarodna radionica profesionalno usavršavanje na temu Interkulturalnog i inkluzivnog pristupa odgoju i obrazovanju (Profesional Development Workshop – Creative and cultural education) na engleskom jeziku za ukupno 130 sudionika iz 25 zemalja članica Europske unije.

Organizator međunarodnog susreta je Kultur Ministerium Konferenz iz Njemačke, a individualne mobilnosti za hrvatske sudionike realizirane su posredstvom Agencije za mobilnost i programe Europske unije. Među sudionicima iz Njemačke, Austrije, Velike Britanije, Finske, Irske, Malte, Estonije, Poljske, Slovačke, Grčke, Cipra, Italije, Portugala, Španjolske, Belgije, Rumunjske, Danske, Litve, Ukrajine, Bugarske, Francuske, Češke, Slovenije i Švedske bilo je i petero sudionika iz Republike Hrvatske.

Osnovnu školu Podturen na ovom je susretu predstavljala Martina Jalšovec,stručna suradnica pedagoginja mentor, dok su preostali sudionici iz Hrvatske bili odgojno obrazovni djelatnici iz Metkovića, Zagreba, Osijeka i Splita te predstavnica AMPEU-a.

Na opsežnom edukativnom usavršavanju sudionicima su predstavljeni novi dosezi u području kulturnog i interkulturnog obrazovanja, korištenja tehnika u nastavi, objašnjeni principi međunarodne suradnje i stvoreni novi međunarodni idejni projekti u sferi Etwinninga i Erasmus+ programa.

Za Osnovnu školu Podturen planiran je idejni projekt međunarodne suradnje u domeni Etwinninga i Erasmus + programa uz partnere iz Hrvatske, Njemačke, Grčke, Slovenije, Malte i Slovačke koji bi trebao početi s realizacijom u narednim mjesecima.

Tema interkulturalizma i inkluzivnog obrazovanja od izuzetne je važnosti za Osnovnu školu Podturen i njena nastojanja osiguravanja jednakih obrazovnih šansi za učenike polaznike hrvatske i romske nacionalnosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije