OŠ STRAHONINEC Terenska nastava na Dvoru Barnagor

>> Terenska nastava OŠ Strahoninec na Dvoru Barnagor

Učenici 4.a i 4.b razreda OŠ Strahoninec u sklopu terenske nastave, a u povodu Dana planeta Zemlje, 27. travnja posjetili su Dvor Barnagor u Čepelovcu kraj Đurđevca. Bili su gosti književnice Božice Jelušić koja im je na samom početku zaželjela dobrodošlicu svojim pjesmamam i ukratko ih upoznala sa poviješću Dvora Barnagor.

Zatim su prošetali njime i upoznali se sa načinom života i predmetima iz prošlosti. Veoma zanimljivo bilo je upoznati životnu zajednicu travnjaka, rijetke i ljekovite biljke, paulovniju – drvo porijeklom iz Kine Paulovnija koja veoma brzo raste, korovnjak te ‘totem’ na kojem su predstavljeni najvažniji dijelovi imanja Barnagor, okoline, te životna priča književnice i njezine obitelji.

Na otvorenoj pozornici učenici su izveli igrokaz “Dječja zaštita prirode” te uveselili naš planet recitacijama o Zemlji i prirodi. Uz tople sunčeve zrake, kroz likove radionice, maslačak i drugo cvijeće procvalo je na livadi, a male životinjice travnjaka iskočile su iz plastelina oblikovane maštovitim i spretnim rukama četvrtaša.

Na kraju nije nedostajalo ni igre loptom. Puni utisaka, obogaćeni novim spoznajama, veseli, spustili su se drvenim stepenicama u “sadašnjost” i krenuli autobusom kući.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije