TEHNIČKA ŠKOLA ČAKOVEC Pomažući drugima – bogatimo sebe

Učenici Tehničke škole Čakovec uključeni u projekt kojim diljem Županije pokazuju svoju empatiju

U okviru projekta 800 koraka za bolji svijet koji se provodi u Tehničkoj školi Čakovec, učenici 1. MT razreda s razrednikom Dragutinom Kelinom, 2. TG razreda s razrednicom Dragicom Vugrin i 4. MT razreda s razrednicom Sandrom Štampar odlučili su pomoći Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama Međimurske županije.

Udruga provodi program organiziranog stanovanja uz podršku Moj korak do samostalnosti u koji je uključeno 23 korisnika smještenih u sedam stambenih jedinica, uglavnom na području općina Čakovec i Podturen.

Učenici su prema popisu s potrebama ljudi okupljenih u Udruzi sakupili poveću količinu namirnica i higijenskih potrepština koje su 3. travnja 2017. dostavili u prostorije dnevnog centra Udruge.

U kratkom druženju s korisnicima predsjednica Udruge Marija Puklek upoznala nas je s njihovim radom i dnevnim aktivnostima te je izražena obostrana želja za nastavkom suradnje u budućnosti.

O susretu sa štićenicima svoje su dojmove iznijeli neki od učenika:

Vidio sam jako lijepu pozitivnu zajednicu koja pomaže ljudima u potrebi. Vidi se da volonteri vole to što rade i to me ispunilo pozitivnom energijom. Odmah sam dobio želju za pomaganjem kad vidim te ljude koji si ne mogu pomoći. Dom im je topao i brižan i sve ulažu u njega. To me očaralo. (Rujan)

Sviđa mi se njihov način rada – imaju puno radionica na kojima se druže. Sami si uređuju dvorište i prostor u kojem borave. Lijepo su nas dočekali i ispričali nam kako žive. Oni su složna družina u kojoj svi brinu jedni za druge. (Leon)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije