ZAMJENA ULOGA Učenici na jedan dan upravljali školom

>> Učenici na jedan dan upravljali školom

U ponedjeljak, 27. ožujka 2017. godine u sklopu projekta Zamjena uloga učitelji, stručni suradnici, djelatnici i učenici Osnovne škole Donja Dubrava zamijenili su uloge. Učitelji su sjeli u školske klupe,a učenici su ih podučavali, predavali gradivo, upućivali ih na kulturu ponašanja i međusobnog ophođenja. Kuhar je brinuo da nitko ne bude gladan, a spremačice da škola blista.

Početkom ožujka bio je raspisan natječaj te su učenici imali priliku napisati svoju prvu molbu za posao. Odabrane su kandidate njihovi mentori-učitelji uputili i pripremili za rad koji su učenici tog dana vrlo uspješno odradili.

Učenici su iz prve ruke vidjeli kako škola izgleda s druge strane, koliko je zapravo pripreme potrebno za jedan školski sat i koliko se različitih vrsta poslova osim poučavanja u školi istovremeno odvija. Naši su zamjenski učitelji, stručni suradnici i djelatnici proveli iznimno uzbudljiv dan koji im je svima prebrzo prošao, a odradili su ga jako savjesno, odgovorno i marljivo.

Na kraju radnog dana, priči i oduševljenju nije bilo kraja. Vesele se idućoj prilici kada će opet moći zamijeniti uloge i isprobati još neko novo zanimanje u školi. Ovim smo projektom djecu željeli potaknuti da shvate vrijednost svakog zanimanja ponaosob i da uvide da svi zajedno doprinosimo kvalitetnom i organiziranom funkcioniranju škole kao odgojno-obrazovne ustanove. Vjerujemo da smo u tome i uspjeli.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije