OŠ DRAŠKOVEC Moj djed zna

>> Moj djed zna

Učenici 3. razreda Osnovne škole Draškovec su u petak, 3. ožujka 2017. godine, s učiteljicom Ksenijom Dukarić ugostili svoje djedove koji su im prenijeli priče iz djetinjstva. Na druženju su se djedovi prisjetili kako se nekada učilo, kako su izgledali razredi, školske klupe, pločice za pisanje, kakvi su bili učitelji…

Svojim dolaskom učenike su razveselili djedovi: Ivan Fileš, Stjepan Madić, Marijan Matulin, Ivan Mirić i Dragan Tota. Osim priča, djedovi su na školskom igralištu pokazali nekada popularne, danas starinske igre u kojima su svi uživali.

Nakon užine posjetili su Muzej “Croata insulanus” Grada Preloga gdje su se djedovi prisjetili korištenja starinskih predmeta koji su bili izloženi. Kroz druženje djedovi su se vratili u mladost, a učenici s oduševljenjem slušali kako je život izgledao nekada. Zaključili su da im je putovanje “vremenskom kapsulom” bilo toliko drago i zanimljivo da se suradnja s djedovima nastavlja. Naime, dogovorena je zajednička proljetna nogometna utakmica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije