FOTO Održana županijska Smotra LiDraNo 2017. za srednje škole

Novost ovogodišnjeg LiDraNa je himna LiDraNo za koju je tekst i glazbu napisao prof. Ivan Pranjić, a aranžirao prof. Damir Rodiger.

Nakon uvodnih riječi ravnateljice Gimnazije Josipa Slavenskog, Tee Dragić Runjak i predsjednice organizacijskog odbora Barbare Markač-Despinić, LiDraNo je otvorila Sandra Herman, zamjenica župana. Prije dramsko-scenskih nastupa poslušali smo zanimljivu radijsku emisiju koju su pripremili učenici Gimnazije pod vodstvom Barbare Markač-Despinić.

Intervjuirali su učenike iz svih međimurskih srednjih škola i pitali ih što najviše vole u svojoj školi. Voditelji dramsko-scenskog programa bili su gimnazijalci Marta Gluhak i Goran Posavec.

Slijedilo je trinaest raznolikih i zanimljivih nastupa: kazivanje poezije, tri monologa i dramsko-scenske igre u kojima su međimurski srednjoškolci pokazali sav svoj talent i afinitet prema daskama koje život znače. Na okruglom stolu za dramsko-scenski izraz žiri u kojem su sudjelovali dramski pedagozi Tanja Novak, Igor Baksa, Davor Dokleja i glumica Barbara Rocco za državnu Smotru predložio je dva skupna nastupa i jedan pojedinačni.

Za državnu Smotru predloženi su sljedeći literarni radovi: Mama seka učenice 4. razreda Gimnazije Petre Grašić pod mentorstvom Ivana Pranjića, Kako sam u Pragu susrela gospodina Kafku, učenice Vivian Bister iz Ekonomske i trgovačke škole Čakovec čija je mentorica Dijana Fric.

U kategoriji novinarskog stvaralaštva predložen je rad Nomen est omen, Maje Korpar, učenice 1. razreda Gospodarske škole Čakovec. Mentorica joj je Monika Perčić. Gimnazijski list Čagi, čije su urednice Martina Mavrek i učenica Maja Nedeljko i Lumen Srednje škole Čakovec, čiji su urednici Jakov Sedlar i profesorica Vesna Prepelić Đuričković predloženi su za državnu Smotru.

U kategoriji dramsko-scenskog stvaralaštva za državnu Smotru predložena je dramsko-scenska igra Vučice čiji su tekst osmislile gimnazijalke Laura Majer i Antonija Mrla, a izvele ga s Ninom Bočkaj i Katarinom Pintarić.

Mentorica im je Zlatka Grahovec Soldat. Zatim Kiseli krastavci, dramsko-scenska igra Tehničke škole Čakovec koju su izveli Abel Mislović, Kevin Horvat, Jura Vinko, Marko Jazvić, Mario Modlic, Mihael Jurčec, Jelena Horvat i Ružica Marković i EEG, monolog koji je izvela Ružica Marković. Mentorica im je Nevenka Mlinarić. Čestitamo svim učenicima i njihovim mentorima!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije