TEMA PLATON Filozofski caffe u Srednjoj školi Prelog

U četvrtak, 9. veljače 2017. godine, učenici 4.G razreda Srednje škole Prelog su po prvi puta u školskoj povijesti zajedno pod vodstvom prof. Marijana Lazara te uz pomoć prof. Marije Grabant održali radionicu ‘Filozofski caffe’.

Aktivnost koju su učenici provodili je jedan od oblika filozofske prakse kojim se promiče slobodno, kritičko i javno mišljenje, a cilj je razmjena stavova i mišljenja među sudionicima. Može se održavati u raznim objektima kao što su kafići i knjižnice, a gimnazijski je caffe mjesto zauzeo u prostorijama ugostiteljstva Srednje škole Prelog.

Teme mogu biti raznolike, no 4.G je odabrao jednog od najvećih mislilaca svih vremena – Platona. Svaki učenik je na svoj način pridonio radionici istraživanjem i prezentiranjem Platonovih teza su uz opuštenu atmosferu zajedno s prisutnom publikom i profesorima raspravljali o Platonovim idealima.

Ovim putem učenici su razvili sposobnost kritičkog rasuđivanja, sposobnost javnog izražavanja ideja kroz vlastita izlaganja i povezali aktualnu temu s današnjim problemima mladih. Cilj je uspješno izvršen, a svi su se složili da će prvom prilikom ovakvo druženje ponoviti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije