Najveće školsko natjecanje na svijetu Klokan bez granica

Klokan bez granica je nevladina udruga koja se samofinancira od sredstava koje uplaćuju učenici koji se žele natjecati. Kao i svih prethodnih godina predviđeno je da učenici sami financiraju natjecanje sa svotom od 15 kn po učeniku, a od tih sredstava 60% odlazi na poklone i nagrade učenicima (svaki učenik prilikom dolaska na natjecanje dobiva mali poklon, a 10% najbolje plasiranih učenika nagradu; u 2016. godini dodijeljeno je 4011 nagrada i oko 1000 utješnih nagrada), a 40% na materijalne troškove (članarinu u međunarodnoj udruzi, prijevod zadataka, tiskarski i poštanski troškovi, ispravak zadataka i dr.).

Prema međunarodnim dogovorima svaki se učenik ima pravo natjecati bez obzira na njegov uspjeh u redovnoj nastavi.

Razine natjecanja su kao već dugi niz godina: Pčelice (P) – 2. razred OŠ, Leptirići (L) – 3. razred OŠ, Ecolier (E) – 4. i 5. razred OŠ, Benjamin (B) – 6. i 7. razred OŠ, Cadet (C) – 8. razred OŠ i 1. razred SŠ, Junior (J) – 2. i 3. razred SŠ te Student (S) – IV.razred SŠ.

Pod pokroviteljstvom Hrvatskog matematičkog društva, natjecanje će se u Republici Hrvatskoj održati u četvrtak 23. ožujka 2017. godine u 12 sati i 30 minuta u svim školama. Natjecanje se provodi u školi koju učenici polaze.

Rješenja zadataka bit će od 20. travnja 2017. godine na http://www.matematika.hr/klokan/2017/.

Rezultati natjecanja najbolje plasiranih učenika bit će objavljeni 2. svibnja 2017. godine na mrežnim stranicama HMD-a, a ostali sudionici mogu svoj plasman saznati kod povjerenika škole nakon preuzimanja nagrada.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije