U PŠ Dekanovec obilježeno 175 godina školstva i 110 godina državne škole

>> U PŠ Dekanovec obilježeno 175 godina školstva i 110 godina državne škole

Svečano, uz puno zagrljaja i u društvu dragih ljudi, proslavili smo 110. rođendan naše škole i obilježili 175 godina organiziranog školstva u Dekanovcu.

Bila je to prilika da se osvrnemo gotovo 2 stoljeća unazad, prisjetimo razvoja školstva, evociramo uspomene, razne zgode i nezgode te imenujemo sve one ljude – učitelje i učiteljice, koji su kroz godine, generacijama, od malog đaka prvaka stvarali čovjeka.

Izreka kaže: “Od kolijevke pa do groba, najljepše je đačko doba”, a to đačko doba leži u svakome od nas, sve nas vežu uspomene na naše školske dane, i ma koliko mi šutjeli o tome, ista ta škola izgradila je jedan dio naše osobnosti i ostala važan dio koliko nas samih toliko i našeg okruženja.

Proslavi su, uz učenike i njihove roditelje, prisustvovali i župan Međimurske županije Matija Posavec, općinski načelnik Ivan Hajdarović , ravnateljica OŠ Domašinec Martina Kivač, ravnateljica OŠ Podturen Marijana Cerovec te učiteljice koje su prethodnih godina i desetljeća radile u Područnoj školi Dekanovec.

Uz prigodni učenički program koji je pripremila učiteljica Silvija Birač, pripremljena je prezentacija o povijesti školstva u Dekanovcu (Tatjana Pintarić), a iz prve ruke popraćena komentarima učiteljice Tatjane Dobošić iza koje je punih 39 godina staža u ovoj školi i to u kombiniranom razrednom odjelu.

Prisutni su mogli razgledati i dvije izložbe: izložbu starih fotografija koje su prikupili učenici u suradnji sa svojim ukućanima i učiteljice, te izložbu stare opreme i nastavnih sredstava koja su se ranije koristila u nastavi.

Sve je bilo začinjeno video-snimkom Malog festivala iz 1994. na kojem su sudjelovali bivši učenici, a danas roditelji učenika PŠ Dekanovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije