Volontiranje – dar zajednici

>> Volontiranje – dar zajednici

Učenici i učitelji III. osnovne škole Čakovec za Godišnji kurikulum odabrali su temu Volontiranje – dar zajednici. Tema će biti sastavni dio svih integriranih dana u obliku predavanja, radionica i terenske nastave kroz cijelu školsku godinu. Učenici će imati prilike sudjelovati u pomaganju drugima u zajednici.


Da bi to pomaganje bilo kvalitetno odrađeno i kako bi se učenici za to što bolje pripremili, škola je u pripremu učenika i djelatnika uključila volontere iz lokalne zajednice. Dana 15. studenoga 2016. održan je prvi integrirani dan u kojem su sudjelovali predstavnici Hrvatskoga Crvenog križa – GDCK Čakovec, MUP – Policijske postaje Čakovec i udruga Međimurski slatkiši.


Predstavnici Crvenoga križa Alenka Novak, Hrvoje Novak, Miroslava Novak i Vlatka Vincetić kroz predavanje i radionice educirali su učenike o pružanju prve pomoći i tko su to volonteri.


Predstavnica MUP-a Nataša Jalšovec-Tomašić predstavila je važnu ulogu policije i građana u pružanju pomoći drugima. Članice udruge Međimurski slatkiši Željka Đeri i Suzana Mutvar upoznale su učenike s pojavom šećerne bolesti te kako možemo pomoći djeci i odraslima koji s time svakodnevno žive i s nama borave u školi.


Najhrabrijim učenicima i djelatnicima škole izmjerena je količina šećera u krvi. Nakon predavanja i radionica, razgovor i rasprava o volontiranju nastavljena je u učionicama s razrednicima gdje su nastale prve ideje o volontiranju u našoj zajednici.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije