Srednja škola Prelog: Pregršt zanimljivih događanja u ‘Mjesecu hrvatske knjige’

Stručno vijeće nastavnika hrvatskoga jezika Srednje škole Prelog svake godine priprema niz zanimljivih radionica, kvizova i gostovanja u okviru Mjeseca hrvatske knjige.

U skladu s ovogodišnjom temom “Čitam 100 na sat” Mjesec hrvatske knjige otvoren je pripremnim kvizom za učenike koji će sudjelovati u Nacionalnom kvizu u znanju i kreativnosti “Čitanjem do zvijezda”. Osim tog kviza, nastavnici su osmislili zabavno – edukativne kvizove “Svaki tjedan kviz jedan” koji su se odvijali tijekom cijelog mjeseca, a bili su namijenjeni učenicima svih smjerova i razreda.

U petak, 28. listopada preloški knjigoljupci tulumarili su uz koktele i slastice, a nakon online povezivanja s drugim školama, uz kokice i grickalice, svi sudionici odgledali su film snimljen po istoimenoj knjizi Markusa Zusaka “Kradljivica knjiga”. Na svoje učenike bile su ponosne i profesorice Maja Markač, Melita Pesek i Željka Ivančok Varga koje su bile uz njih tijekom cijelog druženja.

Školska knjižničarka Nataša Sakač te vjeroučiteljica Anica Čerepinko pripremile su četiri zanimljive radionice s temom “Majka Terezija – nobelovka i misionarka ljubavi” u kojima su učenici na kreativan način upoznali život i rad jedne od najznačajnijih žena 20. stoljeća.

Saznavši za ove tematske radionice, misionar Toni Štefan rado se odazvao na poziv te održao učenicima zanimljivo i nadasve poučno predavanje poručivši svim prisutnima da uvijek imaju velike ideale i neka strpljivo čekaju u redu svoju priliku za uspjeh i uspjet će.

Kišnog utorka, 8. studenoga maturanti četverogodišnjih smjerova – 4.G, 4.EK i 4.THK u pratnji nastavnika hrvatskoga jezika posjetili su grad Zagreb, točnije Interliber te Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu.

Tijekom cijelog Mjeseca hrvatske knjige otvoren je nagradni fotonatječaj s temom “Knjiški portreti”, a neke od fotografija izložene su na velikom panou u školskom hodniku. Promišljanjem o čitanju, pravima čitatelja te medijskim interesima učenika ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige u preloškoj srednjoj školi završen je drugim dijelom pripremnog kviza za sudjelovanje u Nacionalnom online kvizu “Čitanjem do zvijezda”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije