Noćni čitateljski susret Tulum s(l)ova u OŠ Donja Dubrava

U Osnovnoj školi Donja Dubrava po prvi puta je održan noćni čitateljski susret imena ‘Tulum s(l)ova’. To je projekt poticanja čitanja iz užitka naglas namijenjen učenicima sedmih i osmih razreda.

Druženje je održano u školskoj knjižnici u večernjim satima, na strunjačama, s jastučićima i dekicama, uz svjetlost lučica i svijeća. Nakon zajedničkog donošenja pravila ponašanja, odigran je kviz u poznavanju opće kulture iz područja književnosti i filma, a potom je održano i ceremonijalno čitanje iz užitka naglas.

Učenici i prisutni učitelji imali su prilike upoznati se s ulomcima iz različitih književno-umjetničkih djela, a najviše zanimanja pobudio je Miro Gavran i roman Profesorica iz snova. Nakon čitanja družili smo se putem Skypea s učenicima iz Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog iz Ivanca te pogledali film Knjižničar – u potrazi za oštricom.

– Vjerujemo da će ovo iskustvo pomoći učenicima da uvijek pronađu barem malo vremena za dobru knjigu – rekla nam je organizatorica manifestacije prof. Suzana Karloci-Kvakan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije