Gospodarska škola – Stručno usavršavanje nastavnika u Naklu

>> Gospodarska škola – Stručno usavršavanje nastavnika u Naklu

U okviru ‘Erasmus+’ projekata, koji se provode u Gospodarskoj školi Čakovec, predviđeno je i stručno usavršavanje djelatnika- predavača, sa ciljem razmjene iskustava i povećanja stručnih kompetencija učesnika.

Djelatnici Gospodarske škole Karmela Radošević i Zvonimir Siladi su u vremenu od 10. do 22. listopada boravili u Biotehničkom centru u Naklu (kod Kranja) u programu stručnog usavršavanja. Područje usavršavanja prof. Radošević obuhvaćalo je aranžiranje i nove tehnike u floristici., dok je prof. Siladi uključen u preradu voća u sokove, ocat i rakiju.

Program usavršavanja podrazumijeva angažman u redovnoj nastavi, demonstraciji, praktičnim vježbama i obrazovanju odraslih. Tokom dva tjedna boravka u TBC Naklo djelatnici Gospodarske škole su instruirani od strane dodijeljenih mentora o konkretnim zadacima unutar svojih područja usavršavanja i ocjenjivani na temelju usvojenih znanja i vještina.

Dvotjedni boravak iskorišten je i za usavršavanje komunikacijskih sposobnosti i upoznavanje sa kulturološkim obilježjima okolice (Kranj, Ljubljana, Ptuj). Raduje što je razmjena iskustava bila obostrana, kao i zadovoljstvo samim procesom stručnog usavršavanja.

Opremljenost škole – Domaćina Naklo, kao i odnos društva prema djelatnostima vezanim uz područje poljoprivrede, najveća su vrijednost ovakvih razmjena, koje bi u što kraće vrijeme sudionici iz Hrvatske željeli preslikati kod kuće. Istovremeno dolazi se do novih ideja oko korištenja sredstava iz Europskih projekata, kojima bi se proces reformi poljoprivrede u Hrvatskoj znatno ubrzao, u interesu cijelog društva- potrošača poljoprivrednih proizvoda, poljoprivrednika i učenika koji se školuju za poljoprivredna zanimanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije