Grand prix za sobočke filmaše

>> Grand prix za sobočke filmaše

I ove je godine u Bjelovaru održan Mali DOKUart u sklopu DOKUarta festivala dokumentarnog filma. Od prijavljenih 40 dokumentarnih filmova osnovnoškolaca iz cijele Hrvatske u uži izbor ušlo je osam filmova koji su prikazani na završnoj projekciji u petak 14. listopada 2016. godine.

Mali DOKUart dodjeljuje tri nagrade te Grand PRIX za najbolji dokumentarac. OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica sudjelovala je s filmom Naša Seve koji su snimile učenice 8.a razreda članice medijske skupine: Gabriela Bratić, Lana Lacković, Tihana Lozer, Marta Novak i Mia Vugrinec. Njihove ponosne mentorice su učiteljice Iva Mihalic Krčmar i Nikolina Hampamer.

Upravo je film ‘Naša Seve’ proglašen najboljim dokumentarnim filmom te je osvojio Grand PRIX i novčanu nagradu od 5.000,00 kuna. Sobočke filmašice i zvijezda filma Severina Lajtman bez koje ne bi bilo ni filma uz veliki pljesak dobile su i mnogo pohvala i čestitki. Filmašice se zahvaljuju i ravnateljici Đurđi Horvat koja nas je i potakla na snimanje filma.

Osim što je škola osvojila novčanu nagradu za film Naša Seve osvojila je i sedmodnevnu radionicu dokumentarnog filma. Radionica je održana od 8. do 14. listopada 2016. godine u Bjelovaru, a vodili su je vrsni stručnjaci redatelj Damir Čučić i direktor fotografije Boris Poljak. Na radionici je sudjelovala Gabriela Bratić, učenica 8. razreda OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica.

‘Iako me u početku bilo pomalo strah kako će sve to izgledati, moj je strah ubrzo nestao kad sam upoznala druge polaznike radionice. Na radionici nam je bio zadatak da snimimo film “Autoportret” u kojem ćemo se svi predstaviti. Radionica je započela osnovnim predavanjem o kameri te smo odmah krenuli na snimanje filma. Kod snimanja naših portreta smo naučili mnogo o namještanju svijetla i kako ga prilagoditi svakome tko je ispred kamere. Puno smo se “igrali” sa svijetlima i tako postigli određen ritam u filmu i povezali ga u cjelinu. Svaku večer smo imali priliku otići u Kulturni i multimedijski centar Bjelovar i pogledati jedan ili više poučnih dokumentarnih filmova ili filmova u izradi. S radionica sam se vratila s puno novog znanja i novih iskustava. Ono što će mi zauvijek ostati je novo divno prijateljstvo.’ – kaže Gabriela.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije