OŠ I.G. Kovačića: Šesti razred ‘osvojio’ Ivanščicu

U subotu, 23. rujna učenici 6.b razreda OŠ I. G. Kovačić iz Sv. Jurja na Bregu, pohodili su na najviši vrh Ivanščice. Autobusom su se dovezli do Prigorca i nakon dva sata uspona stigli do doma na vrhu. Slijedila je okrijepa i druženje te noćenje u sobama planinarskog doma. Sljedeće jutro razgledavalo se s vidikovca te je slijedio silazak i povratak u Međimurje.

Izlet je zamislio i inicirao razrednik Alen Barbić koji je obavio prethodne dogovore sa učenicima i roditeljima. Da bude sve po propisima, sigurno i zanimljivo pobrinuo se Kruno Petričević koji je izlet organizirao i vodio.

Nekoliko dana prije izleta, sa razredom je u učionici održao predavanje o osnovama planinarstva, tako da su učenici bili djelomično upoznati sa izazovima koji su ih čekali, ali i sa znanjem korisnim za buduće izlete. On je vodič u Planinarskom Društvu Bundek iz M. Središća, čiji vodiči često organiziraju izlete i za djecu.

Učenici su sa novim iskustvom bili zadovoljni, kao i njihovi roditelji koji su pohvalili razrednika i njegov trud. U današnje vrijeme “priljepljenosti” za računala, to je hvalevrijedna inicijativa vođenja učenika u prirodu na druženje, kretanje i učenje o prirodi i zdravijem životu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije