Upisi na informatičke tečajeve za djecu

Udruge ‘Mladi informatičari Strahoninca’ i ‘Međimurski informatički klub Čakovec’ i ove će godine upisivati djecu u informatičke tečajeve s naglaskom na programiranje, a sve u sklopu projekta ‘Želim biti programer’.

Za najmlađe, učenike od 2. do 4. razreda osnovne škole, previđena je radionica ‘Moj prvi program’ gdje će kroz igru i zabavu naučiti osnove programiranja i robotike. Oni koji vole matematiku i zagonetke pronaći će se u radionici ‘Algoritam’, a napredniji osnovnoškolci i srednjoškolci moći će naučiti kako se izrađuju internet stranice i programiraju razni uređaji kroz aktivnost ‘Web i internet stvari’.

Za učenike od 4. do 8. razreda OŠ posebno će zanimljiva radionica biti ‘Robotika’ u sklopu koje će naučiti kako sastaviti i programirati robote.

Projekt ‘Želim biti programer’ podupiru Hrvatski savez informatičara, Grad Čakovec i Međimurska županija, dok su udrugama partneri u projektu još i Tehnološko-inovacijski centar Međimurja, III. OŠ Čakovec i Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec te Međimurski IT klaster.

Javno predstavljanje programa za roditelje i djecu održat će se u subotu 10. rujna u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurja (Bana Josipa Jelačića 22B, Čakovec), a više informacija možete pronaći i na web stranici www.udruga-mis.hr, gdje se možete i upisati na tečajeve ovog hvalevrijednog projekta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije