Ključ pismenosti i mašte u rukama preloških prvašića

Ne postoji bolji način na koji bi se primjerenije obilježio Međunarodni dan pismenosti (8.rujna) nego da onima koji tek ulaze u svijet pisanja i čitanja, poklonimo ‘ključ’ koji otvara vrata predivnog svijeta knjiga i mašte.

Tako će prvoga dana nastave, sve prvašiće OŠ Prelog, PŠ Cirkovljan i OŠ Draškovec na klupama dočekati kuverte s besplatnom godišnjom članarinom u Knjižnici i čitaonici Grada Preloga. Ideja je da se pomogne roditeljima, učenicima i učiteljima kod ulaska u svijet pisane riječi, nudeći im na izbor pregršt zanimljive literature i kreativnih izdanja.

Ovakav potez u skladu je sa Strateškim planom razvoja 2016. – 2019. Knjižnice i čitaonice Grada Preloga. Naravno u pitanju je i lokalna strategija za poticanje čitanja koju razvijaju s DV Fijolica, OŠ Prelog i OŠ Draškovec te SŠ Prelog, a koju će naknadno uskladiti s nacionalnom strategijom za poticanje čitanja kada bude objavljena u finalnom obliku.

Ovim putem zahvaljuju ravnateljici OŠ Prelog Nini Lesinger i ravnateljici OŠ Draškovec Margit Mirić na podršci i suradnji vezanoj za ovu inicijativu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije