Mladi informatičari nagrađeni paketima ‘Internet stvari’

Udruge ‘Mladi informatičari Strahoninca’ (MIS) i ‘Međimurski informatički klub’ Čakovec (MIK), obzirom na rezultate u natjecanju u ‘Croatian makers’ (CM) ligi robotičkog natjecanja nagrađene su paketima ‘Internt stvari’ (IoT) i Logo u sklopu projekta ‘Zajedno smo jači’.

Projekt je to kojim se u obrazovanje djece uvodi STEM edukacija kroz robotiku. Radi se o uređajima koji su dio jedne brzo rastuće kategorije nazvane ‘Internet of Things’ ili skraćeno IoT. Hrvatski naziv za ovakve uređaje je “Internet stvari”.

U svojoj osnovi pojam IoT odnosi se na povezivanje svakodnevnih objekata/stvari na internet i/ili sa drugim uređajima s ciljem pružanja jednostavnijeg, preciznijeg i “pametnijeg” iskustva u korištenju ovih svakodnevnih uređaja. Konačna svrha IoT-a je olakšavanje svakodnevnih rutinskih i naprednijih radnji tijekom dana,na poslu kod kuće itd…

Stoga će u udrugama u predstojećoj školskoj godini, u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurja, poučavati kako povezivati komponente, programirati uređaje te njima upravljati putem interneta. IoT je jedna od grana budućnosti te ne želimo propustiti priliku da našoj djeci omogućimo napredak.

Obje udruge uključile su se u projekt CM lige te tako dobile svaka po 5 “mBot” robota te poučavala djecu uz pripreme za natjecanja u ligi. Natjecanje je bilo podijeljeno u regije. Obje udruge bile su najbolje uz slijedeću listu ekipa u regiji nazvanoj “Zagorje” (više je bilo uključenih ekipa iz Zagorja, odnosno samo 4 iz Međimurja. Više saznajte klikom ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije