FOTO: Kotoripski osnovci podvukli crtu ispod još jedne školske godine

>> FOTO: Kotoripski osnovci podvukli crtu ispod još jedne školske godine

Sportska dvorana OŠ Jože Horvata Kotoriba bilo je mjesto sumiranja školskog godišnjeg rada učenika, učitelja, a i roditelja učenika škole.

– Današnji dan je posvećen svima nama. Pokazat ćemo vam što smo naučili i uvježbali tijekom godine. Bit će pjesme, plesa, recitacija, glume, svirke… – rekao je u najavi, između inog, voditelj priredbe Domagoj Dežđek, učenik 7.b razreda. Bila je to priredba na kojoj su se kratkim programima predstavili učenici svih razreda, a za nastupe su ih pripremali njihovi vrijedni razrednici. Pored njih ovu svečanost su svojim nastupima obogatili pjevači Pjevačkog zbora škole, svirači blok-flauta te članice Vokalne i Literarne skupine. – Bit će veselo i razigrano! – rekao je voditelj.

Prije svega je učenike, učitelje, umirovljene učitelje, roditelje učenika i općinske čelnike Ljubomira Grgeca i Roberta Ujlakija, pozdravila ravnateljica Snježana Matoš, prof..

Izrazila je zadovoljstvo onim što su učenici postigli u sportu te natjecanjima u znanju iz hrvatskog, njemačkog i engleskog jezika, matematike, biologije, eko-kvizu, kemiji, fizici, povijesti, geografiji, tehničkoj kulturi i informatici dodavši kako te rezultate, odnosno ovu školsku godinu treba svrstati u red uspješnijih. Sudjelovali su učenici na Lidranu, natjecanju iz likovne kulture, bili su na smotri pjevačkih zborova te Smotri građanskog odgoja i obrazovanja.

Posebno je istaknule one koji su se kao županijski prvaci plasirali na državna natjecanja. Na Smotru građanskog odgoja i obrazovanja otišli su: Dino Jakupak,TaraPosavec, Magdalena Friščić, Lena Maria Ludaš gdje posebne zasluge pripadaju mentorici Romini Volar. Dino Jakupak je s mentoricom Radmilom Beliga bio na državnom natjecanju iz engleskog jezika, učenica Nika Buljan i njezina mentorica Karmen Somi bile su na državnom natjecanju iz tehničke kulture.

Svi učenici koji su se u tim područjima istaknuli primili su nagrade, a nagrađeni su i njihovi mentori. – Do uspjeha se ne dolazi dizalom već stepenicama, dan po dan, stoga vam čestitam svima, učenicima, učiteljima i roditeljima uz, hvala vam za sve! – poručila je na kraju ravnateljica Matoš.

U školskom holu bila je priređena izložba učeničkih radova te prodaja proizvoda Učeničke zadruge Mura. – Svemu lijepom dođe kraj. Doviđenja do jeseni! – oprostio se je od mnoštva Domagoj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije