Završno druženje članova udruga MIS i MIK

Kako se bliži kraj školske godine 2015./2016. tako završavaju i aktivnosti marljivih i iznimno uspješnih programera, mlađih članova udruga Mladi informatičara Strahoninca (MIS) i Međimurskog informatičkog kluba Čakovec (MIK).

Predavači udruga iskoristili su priliku za međusobno druženje djece i roditelja u sasvim drugačijem okruženju od onog programerskog ili robotičkog koje se održalo u subotu 4.6.2016. na pomoćnom nogometnom igralištu NK Strahoninec. Druženje je započelo nogometnom utakmicom u kojoj su djeca pokazala da, osim s naprednom IT opremom, odlično upravljaju i nogometnom loptom. Ali ono najvažnije, pokazali su svoju kvalitetu brigom prema suparniku te tako ozljeda nije bilo.

Ove godine tzv. “šarena” ekipa bila je bolja pobijedivši rezultatom 5:2. U ekipama se našao i pokoji roditelj, dok je većina natjecatelje bodrila s klupe. Po završetku sportskog susreta napravili su fotku natjecatelja te potom, uz domjenak i piće, nastavili sa zajedničkim druženjem.

Roditelji su bili oduševljeni činjenicom da su predavači udruga djeci gotovo svakim danom na “dohvat” u pomoći kod rješavanja problemskih zadataka, kao i suradnjom preko ljetnih praznika kada će svi komunikacijski kanali biti nadalje otvoreni za djecu. Tako će svi zainteresirani nastaviti s rješavanjem zadataka kod kuće, a njihovi predavači će im u tome pomagati “online”. Djeca i roditelji imaju potpun pristup svim informacijama i pomoći u radu kako bi uspjeh djece bio što značajniji.

– Ponosni smo što smo prije 12 godine (MIS) bili vizionari u potrebi edukacije djece iz STEM područja obrazovanja s naglaskom na programiranje putem čega djeca razvijaju analitičko logičke sposobnosti rješavanja problemskih zadataka.

Utjecaj stjecanja tih vještina nije samo pozitivan u rješavanju problemskih zadataka u informatici, već i u svim segmentima života. Stoga programiranje ima, usudili bismo se reći, najveći značaj u svjetskom gospodarstvu. Robotizacija je sveprisutna pa su stoga MIS-ovci i MIK-ovci među onima koji su već naučili upravljati robotima izrađujući vlastite programe za njih – poručuju iz MIS-a i MIK-a.

Ova školska godina bila je jedna od najuspješnijih do sada, a o postignutim rezultatima saznajte klikom ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije