Zeleno srce kuca za nas

Zeleno srce kuca za nas naziv je projekta kojim su se Javna ustanova ‘Nacionalni park Paklenica’ i Osnovna škola Starigrad pridružili obilježavanju Tjedna parkova Hrvatske. U okviru projekta proveden je 2. likovno-literarni natječaj na temu Zeleni kutak moje domovine, na koji su se svojim uradcima prijavili učenici iz čak 98 osnovnih škola iz cijele Republike Hrvatske s više od 700 likovnih i literarnih radova.

Cilj ovog natječaja usmjeren je na zaštićena područja naše domovine (nacionalni parkovi i parkovi prirode), raznolikost biljnog i životinjskog svijeta u zaštićenim područjima.

Učenici su likovnim i pisanim izričajem dočarali tajanstveni život prirode u najskrovitijim dijelovima zaštićenih područja. Svoja znanja i iskustva kreativno su prikazali kroz odabrani detalj zaštićene prirode. U svakoj kategoriji (razredna i predmetna nastava) nagrađen je po jedan rad, a pohvaljeno je više radova.

Od učenika razredne nastave nagrađen je likovni rad Petra Gazdeka, učenika 4.a razreda OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica. Njegova mentorica je učiteljica Ljiljana Rinkovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije