Iz Srednje škole Prelog: Ratovi naših zvijezda

Polako smo priveli kraju i ovu školsku godinu isprativši našu 16. generaciju maturanata! Kao i uvijek, dirljiv je bio tradicionalni mimohod po Čakovečkoj ulici u Prelogu, a potom smo se pridružili svim međimurskim maturantima u Čakovcu.

Dragi naši maturanti, naravno da ste bili najbolji 🙂

Od srca puno uspjeha u svemu što vas tek sad čeka!

I dok jedni odlaze i muče svoje brige, mi koji ostajemo trudimo se i dalje, vodimo naše intelektualne bitke i postižemo sjajne rezultate. Evo kratkog pregleda…

Projekt 3P – planiram, poduzimam i promoviram

Izvrsnim video uratkom naš tim “PRES” osvojio je 5. mjesto u izradi promotivnih videa u okviru projekta 3P. Sjajnu ekipu čine Filip Mihalec, Paula Mihoci, Patrik Novak i Bruno Brkić pod vodstvom profesorica Ivane Martinec i Dragice Koštarić.

Promociju je najboljih filmova u našoj školi vodila dr. sc. Kristina Detelj, viša asistentica FOI-a pri Katedri za gospodarstvo.

U nezgodnoj i nezahvalnoj konkurenciji s fakultetskim ekipama, nakon odgledanih filmova s ponosom zaključujemo da smo napravili izvrstan posao i sjajan filmić. Članovi naše Multimedijske grupe na čelu s prof. Ivanom Martinec od jeseni startaju s novim projektima. Yes!

‘To je to’ i ‘Paperjasti jednorozi’ su naši matematički frikovi

Ove godine su po prvi puta sudjelovale dvije naše ekipe na natjecanju “Mathema” održanom u koprivničkoj Gimnaziji “Fran Galović”. Cilj ovog ekipnog natjecanja je poticanje logičkog razmišljanja i matematičkih sposobnosti kod učenika kao i popularizacija matematike.



Naše dvije ekipe su u konkurenciji od 18 ekipa iz sjeverozapadne Hrvatske osvojile 9. i 14. mjesto. Čestitamo im, a to su: Lovro Glavina, Kristijan Matijević i Mihael Srša Karlovčec (Paperjasti jednorozi) te Adriana Kolarek, Petra Međimurec i Antonela Perošić (To je to). Njihov mentor i razrednik je prof. Dejan Ivanek.

Na državnoj globe smotri osvojeno 4. mjesto!

Naši učenici Lara Klarić (4.G), Josipa Golomboš (4.G) i Božidar Mavrin (1.EK) su u Zadru na državnoj GLOBE smotri prezentirali svoj istraživački rad i sudjelovali u orijentacijskom natjecanju te osvojili izvrsno 4. mjesto. Učenici su ostvarili i najbrže vrijeme u orijentacijskome natjecanju što znači da su u dobroj formi i vrlo snalažljivi.

Njihova mentorica Valentina Pirc Mezga ponosna je na svoju GLOBE ekipu te je nakon povratka iz Zadra zadovoljno poručila: “Ovim putem se zahvaljujem maturanticama Josipi Golomboš i Lari Klarić koje su dale izuzetan doprinos GLOBE programu u našoj školi.

Za njih nikada ništa nije bilo teško ili nemoguće, optimizam i upornost ovih djevojaka je vrlina koju su prepoznali i mnogi drugi vanjski suradnici te profesori i ravnatelj Škole kojima se također zahvaljujem na podršci i susretljivosti. Djevojkama želim puno uspjeha i sreće, bila mi je čast raditi s njima, ali i učiti od njih.

Uspješni i biolozi

Naša Julia Jelena Toplak (2.G) jedina se natjecala na Državnom natjecanju u dvije kategorije čime je njen uspjeh još veći, tj. ostvarila je 5. mjesto u znanju i 3. mjesto u kategoriji istraživačkih radova.

Ništa manje uspješan nije bio ni Lovro Rašan ostvarivši 6. mjesto u kategoriji istraživačkih radova te prvu nagradu za najbolje i najopsežnije terensko istraživanje.

Čestitke učenicima i mentoru Miši Rašanu.

Poduzetništvo kao vrhunac teorijskog znanja

Naše marljive maturantice iz 4. EK razreda Lara Šestan, Monika Novak i Klara Radmanović na ovogodišnjem su Državnom natjecanju Mladi poduzetnik osvojile 5. mjesto. Za ovo natjecanje pripremale su ih profesorice Mirela Petković i Tanja Gregur.

U sklopu Državnog natjecanja održao se i Sajam/Smotra vježbeničkih tvrtki. Na tom Sajmu učenici moraju održati prezentaciju vježbeničke tvrtke u kojoj rade, urediti štand te trgovati s ostalim vježbeničkim tvrtkama. Naše učenice predstavile su svoju vježbeničku tvrtku EKO-ZONA d.o.o. koja se bavi proizvodnjom i prodajom kontejnera i kanti za zbrinjavanje otpada.

Pozdravljamo vas, veselimo se praznicima i odmoru potrebnom za nove pobjede. Sretno svima!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije