Dođite na prezentaciju e-automobila i ekovožnju

Električni ili klasičan automobil – pitanje na koje će vam odgovor pomoći pronaći učenici Tehničke škole Čakovec

U okviru programa Erasmus+, Tehnička škola Čakovec od rujna 2015. godine sudjeluje u projektu Green Car Sharing Longtime Field Test. Učenici iz dvije austrijske te jedne slovenske škole i Tehničke škole Čakovec u okviru projekta bave se korištenjem električnih automobila kao oblika javnog prijevoza.

Ekoutrka koju organiziraju sudionici projekta iz Tehničke škole Čakovec održat će se 26. svibnja 2016. Iako nazvana utrkom, vožnji električnim automobilima nije važno tko će biti prvi, njezin cilj je mjerenje potrošnje električne energije i usporedba te potrošnja goriva s potrošnjom u klasičnim automobilima. Vožnja će se odvijati kroz gotovo cijelo Međimurje.

Renaulti Zoe, Tesla S, Nissan Leaf , e-Golf i njihovi putnici kreću iz Čakovca u 8:30. Ruta ide kroz Malu Suboticu, Prelog, Hodošan, Domašinec, Podturen, Mursko Središće i vraća se u Čakovec kroz naselja Štrukovec, Mačkovec i Šenkovec do Trga Republike, u Čakovcu.

U Prelogu (od 9:15 do 9:45), Murskom Središću (od 10:30 do 11.00) i Čakovcu (od 11:30 do 12:30) posjetitelji će moći razgledati električne automobile, saznati osnovne informacije o njima, sjesti u aute te popričati sa sudionicima projekta. (TS)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije