Nagrađeni mali umjetnici iz Sivice

U maloj područnoj školi u Sivici u sastavu Osnovne škole Podturen stasaju nove uspješne generacije pjesnika i likovnih umjetnika. Po kreativnosti osobito se ističu učenici četvrtog razreda koji uz poticaj, motivaciju i pomoć učiteljice Jasne Posavi dobivaju priznanja na natječajima na kojima sudjeluju.

Međunarodni dječji natječaj Hrvatske kulturne zajednice iz Švicarske pod nazivom Hrvatska žena-jučer, danas, sutra završio je velikim brojem prijavljenih likovnih i literarnih radova učenika iz hrvatskih škola i škola u inozemstvu u kojima se obrazuju djeca hrvatskih državljana. Kao omiljeni lik majka se javlja u mnogim djelima i radovima djece pa su promišljanjem o položaju žena, mama, baka, učiteljica… učenici stvorili raznovrsne i maštovite radove.

U svom likovnom izričaju dočarali su važnost žene u obitelji i njenim sposobnostima. Pokazali ženu na njenom radnom mjestu, gdje obavlja odgovorne, teške i važne poslove za društvo. Djevojčice su zavirile u bakine škrinjce sjećanja i tamo otkrile što se sve od žena očekivalo u prošlo doba. Od 127 pristiglih literarnih radova Ema Šela, učenica 4. razreda PŠ Sivica Osnovne škole Podturen osvojila je drugo mjesto svojim lirskim uratkom, dok je Marta Poljaković iz istog razreda svojim likovnim radom osvojila treće mjesto među 277 pristiglih radova.

Priznanja za dobivene nagrade učenicima će biti uručena u Zagrebu 21. svibnja 2016.

No, nisu se samo djevojčice iskazale lijepim rezultatima jer je na ekološkom natječaju Zeleno srce kuca za nas u organizaciji Osnovne škole Starigrad iz Paklenice jedan od pohvaljenih literarnih radova i rad Ivora Trstenjaka, učenika iz istog razreda. Naziv rada je Zeleni kutak moga kraja, a promiče ljubav prema prirodi svoga kraja.

Izvježbano oko će primijetiti da zelene boje oko sela Sivice sigurno ne nedostaje jer je okružena livadama i sivičkom dubravom. Manifestacija Zeleno srce kuca za nas organizira se 27. svibnja 2016. povodom Dana nacionalnih parkova u Nacionalnom parku

Paklenica uz izložbu pristiglih likovnih i literarnih radova te podjelu priznanja.

Učenicima 4. razreda PŠ Sivica i njihovoj učiteljici Jasni Posavi treba poželjeti puno veselja i inspiracija te novih umjetničkih uradaka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije