Održana ‘parlaonica’ preventivnog projekta ‘Živim život bez nasilja’

U ponedjeljak, 16. svibnja ove godine, povodom Međunarodnog dana obitelji, u Osnovnoj školi Tomaša Goričanca Mala Subotica, u Maloj Subotici, za učenike sedmih razreda provedena je interaktivna ‘parlaonica’, treća i zadnja komponenta nacionalnog preventivnog projekta ‘Živim život bez nasilja’.

Ovu komponentu provedenu u vidu interaktivne ‘parlaonice’, vodile su policijska službenica za nadzor i planiranje – za prevenciju, Marina Matulic-Horvat i županijska koordinatorica-voditeljica školskih preventivnih programa, Andreja Zadravec-Baranašić. Aktivnostima se priključila i kontakt policajka Policijske postaje Čakovec, Danijela Hamer.

Tijekom “parlaonice”, temeljem svog stečenog znanja i prikupljenih informacija u okviru sadržaja prve i druge komponente, učenici su dali svoj osobni osvrt i svoja razmišljanja na pitanja nenasilja, tolerancije i nediskriminacije. Naglasak je stavljen na važnost zajedničkog društvenog angažmana odnosno njihovog aktivnog doprinosa u sprječavanju svih oblika nasilja.

Kako bi napravili vlastiti osvrt na sve prethodno naučeno i doživljeno kroz prve dvije komponente, učenici su odabrali literarni i likovni izričaj kojim će izraziti problem nasilja i njegova sprječavanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije