Noć knjige u ETŠ-u

>> Noć knjige u ETŠ-u
>> Noć knjige u ETŠ-u

Prigodom ovogodišnjeg višednevnog obilježavanja Dana Međimurske županije i Spomendana na Zrinske i Frankopane te 450. obljetnice Sigetske bitke, Ekonomska i trgovačka škola Čakovec pridonijela je obilježavanju projektnim danom povodom Dana planeta Zemlje koji je održan u isto vrijeme kad se odvijala i manifestacija “Noć knjige”.

U nastojanju da ni jedna aktivnost ne ostane zanemarena, u nizu ostalih, osmislili smo i radionicu na temu “Nepoznato o poznatome ili tko je Ana Katarina Zrinski” kroz popularizaciju značaja obitelji Zrinski za Međimursku županiju. Učenici su, pretražujući raznovrsne izvore na zadanu temu, izradili plakate koje su na kraju i predstavili. Podijeljeni po grupama istraživali su društvene prilike, kulturni život, ulogu crkve i baroknu književnost u Hrvatskoj, obiteljske veze i svakodnevni život na dvoru Zrinskih u 17. stoljeću

. Druženje je proteklo u radnom i ugodnom ozračju. Sudjelovao je drugi razred upravnih referenata pod vodstvom profesorice Hrvatskog jezika Svjetlane Goričanec i školske knjižničarke Lee Resman-Borković.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije