Zeus održao edukaciju o bregunicama osnovcima Donje Dubrave i Kotoribe

U prošlom tjednu je u osnovnim školama u Donjoj Dubravi i Kotoribi održano predavanje i radionica o ugroženoj vrsti ptice koja obitava na obalama rijeke Drave – obalnoj lastavici.

Članice udruge ZeuS Kristina Pongrac i Janja Škoda učenicima su kroz priču i različite zadatke približile problematiku čovjekovog negativnog utjecaja na brojnost ptica bregunica. Naučili su puno zanimljivih informacija o tim pticama selicama: da im pogoduju strme pjeskovite ili zemljane obale, da se zadržavaju na našem području od travnja do rujna te da su znak čiste prirode. Istaknuti su problemi smanjenja njihovih kolonija, uglavnom zbog uništavanja staništa i korištenja pesticida te su im predstavljene glavne okosnice i ciljevi projekta zaštite obalnih lastavica. Uz kreativne zadatke učenici su imali priliku rješavanjem problema i crtežom ispričati svoju priču o bregunicama.

Na kraju radionice im je najavljen izlet na rijeku Dravu kod Donje Dubrave, gdje će uz vodstvo članova udruge ZeuS moći promatrati bregunice i vidjeti rezultat rada na obalama u sklopu provedene akcije čišćenja obale, a čemu se učenici jako vesele.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije